מועד ביוץ

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

12/12/2012 | 19:18 | מאת: עדי

שלום רב, בוסת האחרונה נטלתי כדורי איקקלומין בפעם הראשונה (כדור אחד ביום למשך חמישה ימים), והרופא לא ראה צורך בהפניה לאולטראסאונד. בדר"כ המחזור שלי הוא סביב 40 יום, ואני רואה עליה בחום השחר לאחר הביוץ. היום אני ביום ה22 למחזור ועוד לא נצפתה עליה בחום השחר. האם איקקלומין אמור להקדים את מועד הביוץ ליום ה14 למחזור? או שיתכן והביוץ עוד לא היה, כפי שהיה לי במחזורים קודמים? או לחלופין, האם יתכן שהיה ביוץ אך חום השחר לא עלה בעקבות נטילת אנטיביוטיקה בשבוע האחרון? בנוסף, האם יש טיפים מיוחדים שתוכל לתת לצורך קליטת הריון? אני בת 24 בריאה,מנסה להיכנס להריון ראשון כבר שנה, משקל תקין, וע"פ המלצת רופא הנשים מבצעים יחסים יום כן, יום לא. תודה רבה רבה וחנוכה שמח!!!

13/12/2012 | 07:58 | מאת: ד"ר משה רויבורט

תיתכן חוסר תגובה לטיפול ועל כן בהחלט יתכן שעדיין לא בייצת. לעניות דעתי היה מקום לעקוב אחרי התגובה השחלתית ע"י מעקב זקיקים ולא רק ע"י מדידת חום השחר.

13/12/2012 | 10:08 | מאת: עדי

ממה נובע חוסר תגובה לטיפול? ואם אבייץ בהמשך, האם לא תהיה השפעה של האיקקלומין? האם כדאי לבקש כעת מעקב זקיקים או שכבר מאוחר ללמוד ממנו? תודה רבה!

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר