רחם מוגדל ומעובה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

03/12/2012 | 22:04 | מאת: זוהר

שלום. יש לי 3 שאלות חשובות (אם כי מעט ארוכות): 1) ערכתי C.T היום ונמצא שהרחם מוגדל ומעובה. יש לציין שקיבלתי מחזור ב- 20/11 כלומר לפני 12 יום. מה זה אומר? 2) אני מעוניינת להיכנס להריון באמצעות טיפולים הורמונליים והזרעה בחודש הקרוב. זה אמור להשפיע? 3) שאלה נוספת- בבדיקת אולטרסאונד נאמר לי אתמול שאני אחרי ביוץ. הייתכן? במידה ואני לוקחת פורגון+אביטריל החל מהיום החמישי מתי אני אמורה לעשות הזרעה? תודה רבה .

05/12/2012 | 14:41 | מאת: ד"ר משה רויבורט

בדיקת CT איננה אבחנתית עבור הרחם. ממצאים ברחם מומלץ לאבחן ע"י בדיקת אולטראסאונד של אגן קטן. כמובן שאין ל-CT השפעה על טיפול הפריון במחזור הקרוב. לגבי מועד ההזרעה - זאת אמורה להתבצע לפני הביוץ או ביום הביוץ עצמו, ולא אחריו.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר