זרע הגבר , סליחה על הבורות

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

07/08/2019 | 22:44 | מאת: מירן

שלום רב, 1. האם אחרי קבלת מחזור הרחם/חצוצרות מתנקות לגמרי מזרע? 2. האם יש דבר כזה- שזרע יכול "להיתקע" ברחם / חצוצרות? 3. שאומרים שזרע מת אחרי כמה ימים , הוא בעצם נפלט מהגוף דרך הפיפי? תודה מראש..

מירן יקרה תאי הזרע עושים את דרכם דרך צואר הרחם , הרחם, אל מקום שקרוי החצוצרה. החצוצרה היא המקום בו מתרחשת ההפריה , ולכן שם תחכינה הביציות לזרע או להפך. לאחר מספר ימים אם הזרע לא מגיע תעבורנה הביציות פירוק או להפך, במידה ויש זרע שלא פגש את הביציות. התהליך הזה צריך להיות בתזמון מדויק של זמן הביוץ. "המחזור" שאת שואלת עליו הוא תהליך אחר, מזמן הביוץ והילך, הרחם בונה את עצמה עם רקמה מיוחדת, כך שבמידה ותהיה הפריה יוכל העובר שנוצר להישתל ברחם. במידה ואין הפריה, ואין השרשת עובר, הרקמה (שקרויה נושרת)תתפרק . יתחיל דימום ולעיתים ניתן להבחין בשאריות של רקמת הנושרת. כך שאולי ואם במקרה, היו שם תאי זרע בודדים יתכן שגם הם יפלטו החוצה. בכל מקרה לתהליך פירוק הנושרת (המחזור) אין כל קשר לניקוי האברים במערכת הנקבית מזרע. כפי שציינתי, תאי זרע שלא יפגשו בביצית, יתפרקו במהלך מספר ימים.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר