הקפאת זרע לצורך הפריה בעתיד הרחוק

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

18/08/2018 | 06:53 | מאת: שלומי

אני רווק בן 33 ונראה שבשנים הקרובות הקמת משפחה לא עומדת על הפרק, אבל אני מתכנן להביא ילדים בעתיד. האם לדעתך יש היגיון רפואי בהקפאת זרע (בהנחה שהוא תקין) כעת כדי שנניח, בגיל 40+, אוכל לעשות בו שימוש עתידי, מתוך הנחה שסביר להניח שהוא יהיה אז איכותי יותר בהשוואה לזרע הטבעי (ובסיכון נמוך יותר למשל להולדת ילדים עם אוטיזם)?

08/10/2018 | 14:36 | מאת: פרופ' ברטוב המרכז המקיף לפוריות הגבר

ניתן להקפיא את הזרע לעתיד. תאי הזרע מתחדשים כל כשלושה חודשים ולכן שלא כמו אצל נשים, הגיל לא קובע. נעדיף להשתמש בזרע טרי (כאשר הוא בעל נתונים טובים) מאשר קפוא.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר