שאלה חשובה וקשורה לפורום.

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

06/07/2018 | 13:50 | מאת: ש.

שלום רב, בן 39, נמצא וירקוצל לפני כמה שנים דרגה ראשונית נמוכה. לכן רציתי לשאול קודם כל, על מה משפיע הוריקוצל, האם על השפוכה או על הזרע עצמו? והדבר השני, ככל הנראה המצב החמיר (בבדיקות ובירורים כרגע, אבל עד אז), מכיוון שבעת השפוכה, שמתי לב להחלשות משמעותית מפעם לפעם בעת קיום יחסים, כאילו נעצר, נתקע ו/או חוזר אחורנית (הרגשה). האם מוכרת לך תופעה זו, ומה היא מרמזת. כמו כן מה עליי לבדוק בעניין זה? (עדיין לא נשוי וללא ילדים, לכן עניין זה מעסיק ומלחיץ אותי על יתר המידה). שמתי לב כאן, שאנשים רושמים על חוסרים, לכן כמו כן, חולה IBD וסובל לאחרונה גם מאנמיה התחלתית, (לוקח תוספות לספיגה). תודה מראש על העזרה הכה חשובה!

11/07/2018 | 14:27 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

שלום וברכה. וריקוצל אכן יכול להשפיע ולכן יש להתייעץ עם אורולוג מומחה לפוריות הגבר לגבי המצב הנוכחי. במקביל יש לבצע בדיקת דם לפרופיל הורמונלי הכולל פרולקטין, טסטוסטרון, TSH ו FSH כדי לראות האם רמתם בדם תקינה.

12/07/2018 | 15:52 | מאת: ש.

תתודה רבה.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר