בדיקת זרע-מה זה אומר?

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

20/06/2018 | 09:57 | מאת: אנונימי

שלום רב, בן 45 נשלח לבדיקת זרע לאחר ניסיון של יותר משנה להיכנס להריון. להלן התשובות: נפח 2.5 מ״ל ריכוז 32*10 במ״ל מספר תאי זרע בדגימה 10*80 סוג תנועה בעיקר IV II התנזלות חלקית לאחר כ-95 דק׳ צבע לבנבן PH 7.5 לויקציטים מעטים בדיקה מורופולוגית נמצאו: לא נצפו תאי זרע בעלי ראש צוואר וזנב תקינים. 4%< פתולוגית ראש תא זרע 72% פתולוגית 22% MIDPIECE פתולוגית זנב 6% מה זה אומר? ומה המלצתך לטיפול? תודה רבה.

28/06/2018 | 11:58 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

על פי בדיקת הזרע שצירפת, מבנה התאים בזירמה אינו תקין. מומלץ לבצע בדיקת אבחון מקיפה של פוריות הגבר בהגדלה גדולה ותרבית לשלילת חיידקים בזירמה. בדיקה זו תראה את מצבו האמיתי של הזרע וכן את אפשרויות הטיפול העומדות בפניך.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר