קרינה וטיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

31/05/2018 | 12:37 | מאת: שי

שלום עקב כאב פתאומי בבטן וחשד לאבנים בכליות הופניתי לרנטגן, והטכנאית סרבה לשים לי מגן עופרת על איבר המין והאשכים (2 צילומים). אני ואישתי לפני טיפולי פוריות, ויש לי תור לבדיקת זרע שבוע הבא. האם בעקבות הרנטגן בבטן ללא כיסוי עופרת עלולה להיות פגיעה בזרע- מבחינת די.אנ.איי או איכות הזרע? האם מומלץ לדחות את בדיקת הזרע ו/או טיפולי הפוריות בגלל זה? תודה

12/06/2018 | 12:50 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

נא לפנות לאחד מהמכונים הטרטולוגיים (יש מכון כזה של משרד הבריאות בירושלים) והם יוכלו להגיד לך האם החשיפה לקרינה הייתה משמעותית.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר