בדיקת DNA - הלוספרם

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

09/04/2018 | 15:57 | מאת: נירה

שלום, אני בת 27 ובן זוגי בן 29. מנסים להיכנס להריון כשנה. במהלך השנה האחרונה אובחנו 2 הריונות כימיים. לאחר בירור מקיף שכלל את כל הבדיקות נמצא שאצלי הכל תקין. לעומת זאת אצל בן זוגי שבירות תאי הזרע בבדיקת הלוספרם הינה 45%. (שאר המדדים יצאו תקינים). הומלץ לנו לטפל בבעיה ע"י נטילה של 1000מ"ג ויטמין C ו400 IU ויטמין E למשך כחודשיים שלושה ע"י בעלי על מנת לפתור את הבעיה בע"ה. הרופא סבור כי זהו מקור הבעיה ל2 ההפלות (הריונות כימיים). האם לאור ניסיונך מינון שכזה פותר את הבעיה הנ"ל? אף על פי שבבדיקה נמצא 45% שבירות, האם ישנו סיכוי להריון תקין במידה ותא הזרע שיפרה את הביצית יהיה תא זרע תקין ללא שבירות או שבכל מצב יש לקחת את הטיפול ולהימנע מכניסה להריון למשך הזמן הזה כדי להפחית את הסיכוי להפלה נוספת? תודה על המענה

26/04/2018 | 12:16 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

אני ממליץ להגיע אלינו על מנת לעבור בדיקה מורפולוגית מקיפה לפוריות הגבר, שכן לעיתים מבנה הזרע הלקוי עלול להיות הגורם להפלות שעברת. לאחר האבחון תוכלו לקבל ייעוץ פרטני ומקצועי כיצד להמשיך בטיפול.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר