המלצות לאחר בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

03/07/2017 | 13:45 | מאת: יונתן

שלום ותודה רבה לכם על האפשרות להתייעץ. אני ואישתי מנסים להרות כבר כ 2 וחצי וטרם זכינו לפרי בטן. אני בן 28 והיא 26. לאחרונה עשיתי בדיקת זרע : להלן התוצאות המרכזיות. נפח: 2.5. ריכוז 40 מיליון. תנועה פרוגרסיבית 55 . מקומית 7. totsl molite count 63 מיליון. מורפולוגיה 1 % . לפני למעלה משנה עשיתי בדיקת זרע דרך כוסית שבו רוב הערכים היו נמוכים אך המורפולוגיה נשארה גם 1 % מה כבודו חושב? הציעו לנו ישר לעשות הזרעה. האם כדאי לעשות בירור נוסף אצלי ? כלומר בדיקת זרע נוספת ? המורפולוגיה עשויה להשתפר? האם יש ויטמינים או תוספים שיכולים לשפר את המורפולוגיה? אם אומרים שלזוג ללא בעיות יש סבירות של כ25% להיכנס להריון בכמה המורפולגיה שיצא לי מורידה את הסיכוי להרות באופן טבעי? האם יש בכלל סיכוי להרות באופן טבעי? על מה היית ממליץ בשלב הבא? נראה שכרגע אני ואישתי פחות רוצים לבצע הזרעה וכו' אך האם יש משהו אחר שניתן לעשות? ממש תודה רבה יונתן

13/07/2017 | 11:39 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

שלום יונתן. ריכוז ותנועה תקינים. מורפולוגיה נמוכה, רק 1% תאים תקינים בדוגמא. כדאי לגשת למרכז ברטוב ולעשות בדיקה מקיפה לפוריות הגבר, שם נוכל לדעת את המצב האמיתי של איכות הזרע ע"י בדיקה של כ-80 פרמטרים שונים במבנה תא הזרע במיקרוסקופ מיוחד המגדיל פי 6000 את הדוגמא. רק אז נוכל לדעת באמת מה המצב ואיך נמשיך מכאן הלאה עד להריון הנכסף.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר