פיברומה פלנטרית בכף הרגל - דחוף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

20/06/2016 | 16:39 | מאת: יעל

שלום רב, לפני כ-8 חודשים בבדיקת U.S הודגם בחלק האמצעי של פסציה פלנטרית עיבוי פוזיפורמי בגודל 8מ"מ ועובי 4 מ"מ ללא הגברת זרימת הדם. הפסציה נראית היפואקוגנית.יכול להתאים לפיברומה פלנטרית. בבדיקת ה-U.S.מעכשיו(שנעשתה באותו מקום אך ע"י רופא אחר): מודגם תהליך כישורי שאורכו 1.45 ועובי נשאר 0.40 ס"מ. אני גם מרגישה שזה גדל. (לפעמים יש לי כאבים כל פעם באיזור אחר בכף הרגל, ורק בלחיצה חזקה של הרופא על המקום זה כואב). אני מאד מודאגת. אם זה גדל האם זה מראה על משהו?, האם זה חלילה יכול לההפך לממאיר? האם ניתן לעשות MRI כדי לוודא שזה לא ממאיר? האם יכול לגדול ולגדול?, האם כדאי לנתח? ואם לא מדוע? , יש טיפול מלבד ניתוח כמו מדרסים או משהו אחר? בתודה מראש על תשובתך

פיברומה פלנטרית היא גידול שפיר עם נטיה לחזרה מקומית לאחר ניתוח. דעה שניה לגבי ניתוח כדאי לקבל בהתייעצות פנים אל פנים.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי