שברי מאמץ בדרגה 1-2 מה לעשות עכשיו?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

04/02/2016 | 14:25 | מאת: מלכה

שלום, התחלתי לרוץ בהדרגה (דקה ריצה שלוש הליכה) בקבוצה אבל מהר מאוד התחילו כאבים בשוקיים בעצם. הפסקתי אחרי כמה פעמים לרוץ בכלל. עבר כחודש ועשיתי מייפוי עצמות וכתוב שברי מאמץ בשוקיים דו צדדי ברמה 1-2. 1. האם עלי להמנע מפעילות ספורטיבית בכלל ולכמה זמן או רק מריצה? 2. יש לציין שרצתי מעט וכבר נהיה שברי מאמץ. זה הגיוני? יתכן ורצתי עם נעלי ספורט לא מתאימות (ישנות וכאלה שאינן מיועדות ספציפית לריצה). האם זה יכול לקרות בגלל זה או מה יכולה להיות הסיבה לאחר מאמץ כה קטן שכבר יהיו שברי מאמץ? תודה

עליך להמנע מריצה וכל מאמץ משמעותי לגפיים תחתונות משך שישה שבועות. קנה נעליים חדשות. פנה לאורתופד להמשך מעקב.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי