נעילות בברך + תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

12/06/2015 | 09:51 | מאת: שי

שלום רב, אני סובל כבר שנתיים מנעילות בברך כאשר אני מבצע תנועה חדה כמו בעיטה בכדור או שחייה. כאשר הדבר קורה, הברך ננעלת לי, מתנפחת, וכעבור שבועיים הנפיחות יורדת ואני "חוזר לשגרה". לאחרונה זה שוב קרה לי (עקב שחייה), כל אורטופד / פיזיוטרפיסת שפגשתי אמר לי שיש לי קרע במיניסקוס וכנראה צריך לעשות ארתרוסקופיה. שלחו אותי לבדיקת MRI והמסקנות הם: 1. מוקדי בצקת לשדית, ככל הנראה, קונטוזיות בשני צידי המפרק. 2. ללא עדות לנזק מניסקאלי או קרעים ברצועות. כעת יש לי מספר שאלות: 1) האם התוצאות של הבדיקה הזו "קדושות"? כלומר ניתן לשלול שאין שוב נזק במיניסקוס / רצועות? 2) מזה בצקת? וכיצד ניתן לטפל בזה? 3) מדוע לדעתך נגרמות הנעילות? אם היה קרע במיניסקוס עוד הייתי יכול להבין, אבל מכיוון שמדובר בבצקת קצת לא ברור לי. תודה מראש!

מציע להתייעץ עם אורתופד העוסק בארתרוסקופיות . ולהביא גם את דיסק ה MRI לעיונו.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי