גובהה של ילד בן 15

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

31/01/2015 | 20:53 | מאת: גלי

שלום בני בחודש מרץ יהיה בן 15 גובהו 1.66 הוא שחקן בקבוצת כדורסל ויש לו אימונים 5 פעמים בשבוע , יש לו כאבים בברכיים וגם מידי פעם בחלקים שונים בכף הרגל, יש לו תחבושות מיוחדות לברכיים שאותן לובש באימונים. יכול להיות שכל האימונים האלו עוצרים לו את הצמיחה ? ואיך אפשר לדעת אם הוא הגיע לגובהו הסופי או שלא ?

אימוני כדורסל לא עוצרים צמיחה. לצורך הערכת הכאבים השונים , מציע לפנות לאורתופד . הגבה הסופי בקרך כלל דומה לזה של ההורים ,לעיתים מעט יותר. בצילומים ניתן לראות אם משטחי הגדילה בעצמות נסגרו אך אין צורך לבצע צ. מסיבה זו.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי