התייעצות לאחר פריקת פיקה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

23/05/2017 | 12:45 | מאת: מיתר

שלום, לפני קצת יותר משבועיים פרקתי את הפיקה (חזרה למקום לבד).. הייתי אצל אורטופד ששלח לצילום (רנטגן- תוצאה תקינה) ולאחר מכן שמו לי גבס לקיבוע (סד גבס משני צידי הרגל) למשך שבועיים .. לפני יומיים הורדתי את הגבס וכעת אני מתחילה פיזיותרפיה.. אבל ביינתים הנליכה שלי עדיין לא תיקנה..לא מצליחה לעלות מדרגות עם הרגל הפגועה (לא יכולה לשים עליה את כובד הגוף) ומידי פעם כשאני עוברת מכיפוך הרגל ליישור אני מרגישה כמו מתיחה כזאת מתחת לברך.. האם זה טבעי מה שאני מתארת וזה יישתפר במשך הזמן עם הפיזיותרפיה? או שכדאי לפנות למומחה ברך? בנוסף, יש לי בעיקר טראומה כרגע.. אני ממש חוששת שזה יקרה שוב.. באיזנ מצבים זה יכול לחזור? יש סיכוי שזה יררה לי סתם כך מהליכה או במהלך התרגילים של הפיזיותרפיה? אשמח לעזרה ובעיקר להרגעה.. זה היה נוראי!!! לא רוצה שזה יחזור על עצמו! בת 23

השיקום -צפוי שיקח כ 3 חדשים. בPT אין סיכון לפריקה. תחושותייך טבעיות. מציע להשתמש בברכיה שתגן עלייך בזמן הקרוב מפריקות נוספות. למומחה ברך כדאי לפנות כאשר אופציה ניתוחית תהיה על הפרק. (פריקות חוזרות או שיקום לא מוצלח.)

מנהל פורום אורתופדיה - כללי