שברים בצלעות 6 ו7 בצד ימין שלא כתוצאה מחבלה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

27/03/2017 | 20:39 | מאת: יעל

שלום. בשבוע האחרון הצטננתי מאד ורופאת המשפחה שמעה משהו בבסיס ריאה ימין ולכן נשלחתי לצילום ריאות. בצילום לא נראתה דלקת אבל, נראתה בעיה בצלעות. נשלחתי לצילום צלעות ושם התגלו שברים בצלעות 6 ו7. אני בת 41 וכבר כמה שנים יש לי בעיה ידועה של כאבי גב תחתון אך אין לי אוסטופורוזיס ולא נפלתי או נחבלתי בצלעות בזמן האחרון. אין לי כאבים מאד חזקים במשך כל הזמן רק כאשר אני עושה איזושהי תנועה או בנגיעה. ממה השברים יכולים להיות ומה הטיפול שאפשר לקבל? תודה.

יש צורך לבדוק ולהעריך את הסיבה לשברים. פני לרופאה. מציע לבדוק אם אין אוסטאפורוזיס ע"י ביצוע בדיקת צפיפות העצם. ובמקביל- בדיקות דם כלליות , בדיקות שתן, ושקילת ביצוע מיפוי עצמות.

06/04/2017 | 23:18 | מאת: יעל

עשיתי השבוע מיפוי עצמות והתוצאות הן: ממצאים: הדגשה בקליטה באזור צלע 8 קדמית משמאל- יכול להתאים לנזק מאמץ עם חשד לשבר. קליטה מודגשת באזור הפטלו פמורלי של שתי הברכיים- יכול להתאים לתהליך דלקתי ארטריטי. הדגשה קלה בקליטה בשני פרקי הקרסול ובאזור טרסלי-דורסלי מקורב של כף רגל שמאל- יכול להתאים לתהליך דלקתי ארטריטי. אין לראות ממצאים חיוביים נוספים. מה זה אומר?

הממצא בצלע יכול להתאים לשבר. שאר הממצאים - לשינויים שחיקתיים. או דלקתיים..

מנהל פורום אורתופדיה - כללי