כללי

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

18/12/2011 | 19:43 | מאת: גלי

שלום, אימי בת 52. מזה כשנה סובלת מכאבי גב תחתון בצד שמאל, סחרחורות ואיבוד שיער כרוני. בנוסף התגלה לאחרונה כי יש לה דם בשתן. רופא המשפחה שלח אותה לסידרה של בדיקות דם. חלק מהבדיקות מסומנות באדום ומראות כי הן מעל הנורמה. MCV - בדיקת נפח כדורית דם עומד על 94.3 MCH - כמות ההמוגלובין הממוצעת בתאי?הדם האדומים עומד על 31.1 שקיעת דם (ESR)עומד על 17 POTASSIUM עומד על 5.3 בדיקת קריאטינין (Creatinine) עומד על 0.69 מתחת לנורמה SODIUM עומד על 147 מעל הנורמה בנוסף הרופא שלח אותה ל C/T דרכי השתן שיצא תקין. ולאורולוג - האורולוג בדק ואמר כי צריך מומחה אחר ושלח אותה לבדיקה אצל נפרולוג - בדיקה לעוד חודש. בנוסף הרופא נתן לה גם תור לאורטופד שיבדוק את הגב. רופא המשפחה לא יודע מה יש לה ואם בכלל. ואנחנו נשארים מודאגים. האם יש סיבה לדאגה או שמה אפשר להמתין לעוד חודש עד שייערך התור אצל הנפרולוג? בתודה מראש.

מהנתונים שהבאת לפורום, אין שום נתון מדאיג ואין סימן לפגיעה כילייתית

19/12/2011 | 12:29 | מאת: גלי

אמא עברה ניתוח לפני 7 שנים של הוצאת הרחם, החצוצרות, השחלות. מה יכולה להיות הסיבה לדם בשתן?

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית