השמנת יתר מסכנת חיים

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

24/09/2013 | 05:03 | מאת: טל

אשמח לעזרה. אמי בת 77. גובהה 160, משקלה כ 130 קג. מטופלת באלטרוקסין היא סובלת מהרבה מחלות וצרות עקב המשקל - נפחת שהוחמרה, יתר לחץ דם, שושנה ברגל ורגלי פיל עקב החזר לימפטי מקולקל, דימום מהנרתיק מדי פעם (עברה כריתת רחם), גירודים נוראיים בעור בלילה, בעיות בפרקים, ברכיים הרוסות (לא מסוגלת כמעט ללכת), גב הרוס (עברה למינקטומי לפני 6 שנים). וייתכן שסובלת אף מחוליים נוספים שאינני מודעת אליהם. שאלתי: רופאת המשפחה שלה מסרבת לתת לה הפנייה למכון/ מרכז שמטפל בהשמנת יתר ומסרבת לתת לה בדיקת דם של פרופיל הורמונלי. לדעתי ימיה קצובים אם ההשמנה תימשך. הרופאה טוענת שאין צורך. מה להגיד לרופאה על מנת שתתן לה את ההפניות האלה? לאמי כבר אין כח להילחם נגד המימסד ואני יושבת וצופה באשה חזקה שהולכת ונגמרת בגיל שהיום אנשים עדיין צופים לאופק, בשל ההתארכות בתוחלת החיים. אנא אימרו לי מה להגיד לרופאה על מנת שתסכים לתת את ההפניות האלה לאמי. תודה וחג שמח

בקופה שאני עובד בה מכבי שירותי בריאות אם יש אי שביעות רצון מהרופא מכל סיבה שהיא אז הולכים לרופא אחר מה עוד שבשבוע הבא מתחיל רבעון חדש אם את לא מרוצה בקשי מהמשרד ( במידה ובכלל צריך ) לעבור לרופא אחר לחוות דעת שנייה נראה לי זכותך ואני לא אומר שהרופאה שלך שוגה אני מדבר על זה שהרגשתך לא טובה בעניין ושאינך משוכנעת מוזמנים להמשיך לקבל עדכונים רפואיים בעמוד הפייסבוק : ד"ר מיכאל ויינפאס

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית