בריחת שתן ותוצאות תרבית

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

29/08/2013 | 14:56 | מאת: שרה

שלום. אני בת 64. חולת קוליטיס (ברמיסיה). מטופלת ברפאסל, ולאחרונה גם בחוקנים של רפאסל בעקבות דלקת בסיגמא. בעקבות תכיפות בשתן (לא תוך כדי מאמץ) נבדקתי ע"י אורוגניקולוג. הוא רשם תרופה בשם vasicare 5 מ"ג. ושלח אותי לבדיקת שתן ותרבית . בתרבית רשום C.F.U/mL >100000 Culture positive Citrobacter koseri . בשתן רשום: Leukocytes 250 MOD Leu/uL רציתי לדעת האם זאת הסיבה לתכיפות ובריחת שתן? ממה זה עלול להיגרם? האם עליי להפסיק לקחת את ה-vasicare ולקבל טיפול אחר? (אני אלרגית לפנצילין )אני כמובן אגש שוב לגניקולוג (בשבוע הבא) אבל רציתי לדעת קודם, כי אני מעט בלחץ...האם זה קשור לקוליטיס?

כרגע יש דלרת בשתן היא יכולה לגרום לבריחת שתן הטיפול הוא אנטיביוטיקה אם הבריחת שתן אצלך לא קשורה לדלקת אז יש מקום גם לטיפול בוזיקייר מוזמנים להמשיך לקבל עדכונים רפואיים בעמוד הפייסבוק : ד"ר מיכאל ויינפאס

03/09/2013 | 21:08 | מאת: שרה

שלום. ניתנה לי אנטיביוטיקה ל-5 ימים, 2 כדורים ביום של ציפרופלוקסצין. האם זה אמור לחסל את הדלקת, ותוך כמה זמן צריך לעשות שוב בדיקת שתן? ואם אפשר לדעת ממה עלולה להיגרם הדלקת הזאת?

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית