בי 12 גבוה- מעל הנורמה.

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

05/07/2013 | 14:13 | מאת: מאיר

היי, אני בן 31. לפני כ-10 חודשים עשיתי בדיקות דם כלליות ויצא לו ערך של בי 12 גבוה- מעל 1476. לא ערך מדוייק.(אני לא לוקח תוספים/ויטמינים. לא אוכל הרבה בשר אדום אלא בעיקר עוף). לאחר חודשיים חזרתי שוב על הבדיקה , ושוב הערך הנ"ל הופיע. עשיתי אז (באוג' 2012) ספירת דם, תפקודי כבד, ldh והכול תקין.לפני שבועיים עשיתי שוב בדיקות דם, ספירת דם תקינה ,ldh ,תקין והבי 12 נשאר אותו דבר- עדיין ערך של מעל 1476.(בסהכ נצפה אותו ערך של בי 12 גבוה ב4 בדיקות דם שונות) מבחינת תפקודי כבד- באחד מהאנזימים של הכבד, ALT, היה ערך של 59( הנורמה עד 45).היתר היה תקין. לאחר שבועיים חזרתי על הבדיקה ונצפתה ירידה- 47. אני סובל משלשולים וריבוי יציאות כשנה וחצי שאובחנו לפני שנה אצל רופא גסטרו כמעי רגיז(ששלל צאליק ומחלות מעלי דלקתיות בבדיקות דם) מה דעתך? ממה נובע הבי 12 הגבוה? האם קשור לכבד? לדברים אחרים? מה עליי לעשות ולבדוק? תודה!

כדאי להשלים בירור ביעוץ מול המטולוג גם בפורום פה מוזמין אותך לעשות לייק לעמוד הפייסבוק " ד"ר מיכאל ויינפאס- רופא מומחה " וקבלו עצות על תזונה בריאה, צמחי מרפא ורפואה

07/07/2013 | 09:16 | מאת: המשך

היכן פה בפורום יש המטולוג? אני לא רואה...

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית