טסטוסטרון נמוך

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

17/05/2013 | 11:47 | מאת: משה

בן 45 בריא משקל תקין לא מעשן מקבל רק סימבסטטין 20 מג בגלל שומנים בדם וכולסטרול גבוה,בעיקרון בעזרת סימבסטטין הכל מאוזן ותקין כבר כמה שנים. בגלל בעיות מיניות נבדק ונמצא כי רמת טסטוסטרון מאוד נמוכה וננתקבלה תוצאה של 4.2!!!! נמוכה מאוד בסקאלה בין 8.4 ל-28.7. נבדק כל שאר בדיקות הדם שקשורות לנושא אותם קיבל גם מאורולוג וגם מפנימאי והכל תקין כולל CT+MRI לבלוטת ההיפופיזה ובכלל כל בדיקות הדם הראו שהכל תקין למעט טסטוסטרון שהינו נמוך בדיקה אחר בדיקה. מה יכולה להיות עוד הבעייה? האם לקבל נבידו לאורך זמן יכול לעזור? האם מותר נניח לקבל 3 זריקות כאלו לשנה?ולאורך כמה זמן? האם זה לא מסוכן לקבל זריקות אלו? בכלל האדם מרגיש בסדר גמור למעט קצת בעיות מיניות. האם חסר זה משפיע על עוד משהו בגוף האדם? תודה רבה

מקובל אז לתת זריקות או ג'ל טוסטסטרון. לפיקוחם ופורומים של אנדוקרינולוגיה/אורולוגיה שיפרטו לך יותר מוזמנים להמשיך להתייעץ ולהתעדכן בעמוד הפייסבוק שלי : " ד"ר מיכאל ויינפאס – רופא מומחה "

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית