תוצאות סי טי חזה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

14/05/2013 | 15:33 | מאת: עדי

אבי בן 63 סבל בשנה שעברה מדלקת ריאות. הוא נמצא שנה במעקב וביצע השבוע סי טי חזה בקרינה נמוכה ובלי הזרקת יוד. להלן התוצאות- לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבית השחי, במיצר או בשערי הריאות. כלי הדם הגדולים במיצר בטווח התקין. הלב תקין. פרנכימת הריאות: יש הצללה סמיכה ב-RLL בסמוך לסדק הבינאונתי שמימדיה כ- 2.8x2.1 ס"מ רושם לקביטציה בתוכה. הצללה דומה תת פלאורלית בבסיס הריאה הימני בקוטר 2.5 ס"מ. הצללה תת פלאורלית נוספת בבסיס השמאלי בקוטר 1.4 ס"מ. קשרית זעירה ב- RLL וקשרית קטנה ב- LLL מעבר חזה בטן תקינים. בנוסף, הוא היה מעשן כבד בצעירותו במשך25 שנה וכבר 20 שנה הוא לא מעשן. אודה מאד אם תוכלו לתת לי חוות דעת על מימצאים אלה. האם יש פה איזה תהליך חריג? זיהום? סימנים לסרטן?

צריך להשוות עם הבדיקה הקודמת שלו הכל יכול להיות גם שחפת עקרונית מוזמנים להמשיך להתייעץ ולהתעדכן בעמוד הפייסבוק שלי : " ד"ר מיכאל ויינפאס – רופא מומחה "

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית