חום כבר 8 ימים

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

19/02/2013 | 22:42 | מאת: אמי

שלום רב, בני בן השנה וארבעה חודשים סובל כבר שמונה ימים מחום. אחרי יומיים, כבר לקחתי אותו לרופאה שבדקה ואמרה שהכל תקין, וכדאי לעקוב. יומיים אחרי, כשהחום עדיין ממשיך (38.5-39.9)הגעתי למוקד. בדיקות הדם הראו שהכל תקין אולם צילום חזה הראה דלקת ראות. הרופא רשם לי אזניל, פעם ביום 2.5 סי.סי למשך 5 ימים. היום בערב נתתי לו את המנה האחרונה. ביומיים האחרונים, הוא חיוני מאוד במשך היום אולם החום עולה לו בערב ל- 38.8 היום ו 39.9 אתמול. אני נותנת נורופן ובבוקר הוא קם בלי חום למשך היום. הטיפול שלי בימים של החום הרציף היה נורופן ואקמול, לסירוגין בלי הפסקה. ביומיים האחרונים אני נותנת רק נורופן פעם אחת בלילה. מעבר לזה, עקב ברונכיט ספסטיט, הילד מטופל בפלקסוטייד לחיצה אחת פעמיים ביום ובגלל שהוא השתעל, התחלתי טיפול מאסיבי של 3 פעמים ביום חמישה ימים (בוקר וערב: 2 לחיצות פלקסוטייד, 2 לחיצות ונטולין וצהריים 2 לחיצות ונטולין)- גם את הטיפול הזה סיימתי היום. שאלתי היא האם נורמלי שעדיין יש לו חום בגלל שמדובר בדלקת ריאות?? או שמא האנטיביוטיקה לא מספיקה? האם עלי ללכת לבדיקות נוספות עמו ואם כן אז אילו בדיקות? תודה מראש.

החום הוא אכן מדד אמין ייתכן וחיידק זה מעט עמיד לאזניל ולא יהיה עמיד למוקסיפן ואוגמנטין או זינאט ממליץ לעשות ספירת דם יעזור להחליט רפואה שלמה מוזמנים להמשיך להתייעץ ולהתעדכן בעמוד הפייסבוק שלי : " ד"ר מיכאל ויינפאס – רופא מומחה "

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית