FERRITIN גבוה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

12/06/2011 | 13:12 | מאת: סמי

שלום רב,אני בן 78.לאחרונה התלוננתי על חולשה וחוסר חיוניות.תוצאות בדיקת ספירת הדם שעשיתי היו: WBC 4.7- טווח הנורמה(4.8-10.8) RBC 4.32 טווח הנורמה(4.70-6.10) HB 12.6 טווח הנורמה(13.5-17.5) HCT 38.2 טווח הנורמה(42.0-52.0) החריגה מטווח הנורמה בנתונים הנ"ל היא מגמתית בשנה וחצי האחרונות . לעומת זאת בבדיקת ה FERRITIN התוצאה הייתה 409 והיא יותר גדולה מטווח הנורמה המקסימלי המתייחס לבדיקה זו שהוא(22.0-322.0). גם בתפקודי כבד אחד הנתונים GOT-(AST הראה תוצאה 38 שהיא מעבר לטווח הנורמה (0-35) מה לדעתכם הסיבה ל FERRITIN גבוה לעומת המוגלובין נמוך וגם שאר נתוני הספירה הנמוכים הנ"ל?וכמובן גם התוצאה הגבוהה הפתאומית של הנתון GOT בתפקודי הכבד ומה המשך הטיפול במקרה זה? אני מאוד מודאג כי קראתי באיזה שהוא מקום שרמת ברזל גבוהה בדם אינה טובה וקשורה במחלות כלשהם אודה לכם אם תשיבו לי בהקדם.

הי מגמת הירידה בשורות הדם שציינת - הייתי מברר מול המטולוג- הפנייה מרופא משפחה שגם יכול להתחיל בבירור בסיסי אם הוא מרגיש לנכון 2. העליה באנזימי כבד שולית וחסרת משמעות 3. פריטין הוא אחד הפרמטרים שעולה כשיש בגוף מצב כללי של דלקתיות, ולכן אם יש באמת מחלה/מצב דלקתי שגורם לשורות הדם לרדת, לא מפתיע שיש גם עליה בפריטין, האם הברזל שלך גם גבוה? מאמין שלא אין זו עליה אמיתי של ברזל בדם אז המשך בבירור ובהצלחה רבה ד"ר מיכאל ויינפאס, רופא מומחה, רפואת משפחה גמילה מעישון www.refoua.co.il

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית