בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

07/02/2013 | 13:15 | מאת: נטע

עקב תת פעילות של בלוטת התריס אני לוקחת אלטרוקסין מזה כ-5 שנים. עד עכשיו במינון של 600 מק"ג בשבוע (פעמיים בשבוע 50 ו-5 פעמים בשבוע 100). כאמור עד לאחרונה הייתי מאוזנת עם המינון הזה אבל בבדיקה שעשיתי לפני יומיים התברר שה-TSH קפץ ל-6.35. אציין גם שבשנה האחרונה אני לוקחת גלולות למניעת הריון. לאור זאת בכמה היית ממליץ להעלות את המינון? שאלה נוספת באותו עניין היא לגבי תזונה: אני טבעונית ולאחרונה צורכת הרבה מאוד סויה. אמנם הדיאטנית שלי אמרה שכל עוד אני לוקחת אלטרוקסין אין הגבלה בצריכת סויה אבל האם לדעתך יכול להיות בכל זאת שהקפיצה ב-TSH נובעת מצריכת סויה מוגברת?

סויה הוא אכן מאכל גויטרוגני ויכול להיות הסיבה ליציאה מאיזון תעלי מינון ל 650 מיקרוגרם שבועי חודש טוב מוזמנים להמשיך להתדיין ולהתעדכן ברפואה מערבית וטבעית בעמוד הפייסבוק שלי : " ד"ר מיכאל ויינפאס "

10/02/2013 | 10:22 | מאת: נטע

וחודש טוב ומבורך.

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית