סודיום גבוה צמא עז השתנה מרובה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

06/02/2013 | 21:30 | מאת: דני

שלום אני בחור בן 40. משקל תקין ויציב 62 קג גובה 1.78. מזה כ 10 שנים שותה הרבה כי מרגיש צמא לאורך היום ( למרות שעובד בעבודה משרדית ) ומשתין די הרבה. ביצעתי פעמיים בדיקת שתן 24 שעות יצא כ 3.2 ו 3.7 ליטר. רופא המשפחה לא התרגש ואמר שזה כנראה הרגל לשתות הרבה. בדיקות הדם והשתן כל השנים תקינות. כולל סוכר כימיה ספירת דם וכו והמצב די יציב בנושא 10 שנים והתעלמתי מזה. בחודש האחרון אני מרגיש קצת חולשה. בדיקת דם לפני חודש בקופת חולים הכל תקין. אתמול הרגשתי תשישות גדולה בצהריים בעבודה וצמא עז עם טעם מלוח. ביצעתי אתמול בדיקת דם ב 12 בצהריים באופן פרטי. הבדיקהבוצעה לאחר ששתיתי6 כוסות מים במהלך הבוקר. בבדיקה סודיום 148 ( הנורמה 137-145 ) וזה למרות ששתיתי הרבה. אציין שלאורך כל השנים הסודיום בבדיקות כ 135-140 ולעולם לא גבוה ככה. עוד בבדיקה אתמול פוטסיום 4.6 כלוריד 102 BUN 10 ( הנורמה 9-20 ) סוכר 93 קריאטינין 0.7 פוסםפורוס 3.9 אלבומין 5 גלובולין 3.6 חומצה אורית 7.8 ( זה תמיד אצלי באיזור ה 8 ) תפקודי כבד הכל תקין. קלציום 9.4 מגנזים 2 שקיעת דם 5 ובשתן SG = 1.015 ויתר השתן תוצאות תקינות. גם היום צמא מאוד, טעם מלוח וקצת חולשה. ביצעתי היום בדיקה חוזרת הכל דומה כימיה תקינה סודיום 145 בצהריים אחרי שתיית 8 !! כוסות בבוקר. ובשתן 1.01 SG *בשתן סודיום 17 נמוך מאוד הנורמה 30-90 NMOL ופוטסיום 13 NMOL L ברצוני לשאול. 1.האם העובדה שבימים האחרונים הסודיום שלי 148 ו 145 למרות ששותה 2 ליטר בשעתיים שלוש לפני הבדיקה מעידה שיש לי כעת בעיה באיזון המלחים בגוף?יש גם סודיום מתחת לנורמה בשתן. מצד אחד הנתרן בדם גבוה כאילו אני מיובש ומצד שני השתן דליל כי אני שותה הרבה. 2. האם זה דחוף או מסוכן? יכול להיות שבחלק מהיום ובלילה אני עם סודיום גבוה יותר מ 148 כי שותה פחות ובעצם מיובש וזה יכול לפגוע במוח? אציין שבלילה אני מתעורר רק פעם אחת להשתין ולפעמים קצת לשתות. 3 יש לי טעם מלוח כל הזמן. האם כדאי לשתות כעת יותר כדי להפחית את תחושת. רופא המשפחה שלי בחול וחוזר בעוד כשבוע מה דעתך והאם זה דחוף? תודה רבה

הייתי עושה בירור נפרולוגי אונדוקרינולוגי אם מרגיש בסדר אפשר לחכות שיחזור לבדוק הורומונים הקשורים למשק המלח כמו אלדוסטרון אולי גם צורך בהדמייה

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית