פענוח בדיקות

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

07/06/2011 | 13:47 | מאת: דלית לוסקי

שלום ד"ר ויינפאס, בני בן ה- 17 ערך בדיקות דם כדי לראות את תפקודי הכבד שלו. בבדיקות היו 3 דברים חריגים: 1. HDL נמוך מ- 40 (29.7) 2. Fe Iron גבוה מ- 120 (146) 3. folic Acid נמוך מ- 3.4 (2.2). השאלות שלי הן: א. מה המשמעות של ברזל נמוך? ב. מה הקשר בין 3 דברים? ג. האם יש בנתונים אלו משהו שימנע מהילד לקבל תרופה נגד פטריות שעשויה לפגוע/להשפיע על הכבד? תודה, דלית לוסקי

hdl הינו נתון שברובו הינו גנטי. לא מצביע על סכנה אלא נתון של כולסטרול " טוב " שמבחינה מולדת אינו גבוה, מאמין שהמצב דומה אצלך או אצל אביו. FE - הינו ערך פלואקטיבי אשר נוטה לעלות ולרדת, קיים מדד אמין יותר בשם פריטין כאשר הוא נלקח בייחד עם עוד מדד בשם טרנספרין אז התמונה מובנת יותר חומצה פולית נמוכה - אשפר להשלים דרך תוסף מזון/תרופה ולתשאל על תזונה או על שלשולים איני בטוח שיש קשר בין הדברים, כאמור לראות שאין בעיית ספיגה במערכת העיכול כרגע איני רואה סיבה למנוע הטיפול ד"ר מיכאל ויינפאס רופא מומחה רפואת משפחה וגמילה מעישון www.refoua.co.il

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית