שיתוק שינה

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

12/04/2011 | 11:55 | מאת: סיון

קראתי את מה שכתבת על שיתוק שינה, ואני תוהה מה התופעה אצלי. אני הרבה פעמים מתעוררת בלילה ו"רואה" דברים בחדר. לפעמים מדובר באדם שיושב למרגלות המיטה שלי ואני מתחילה לחשוב איפה לשכן אותו, לפעמים זה עוד אדם שישן איתי במיטה, קרה לי גם שראיתי עכברים, ג'וקים, מה לא. אני כאילו רואה את החדר שלי, כמו שהוא, רק שהמוח שלי מוסיף לו כל מיני אלמנטים הזויים וקצת מלחיצים. אני לא סובלת משיתוק (תודה לאל, זה נשמע ממש מפחיד), כי לרוב אני פועלת (מתוך שינה, בערך) בהקשר לדברים שאני רואה. זאת אומרת, אם אני "רואה" ג'וקים בקצה אחד של המיטה אני מתכווצת בצד השני. פעם אחת ראיתי מישהו שמנסה להיכנס לי לחדר, אז קמתי והנחתי חפצים מול הדלת, שלא יוכל לפתוח אותה. רק בבוקר, כשראיתי את הבריקדות שהקמתי, נזכרתי מה היה. בדרך כלל בסוף אני מתעוררת לגמרי ומבינה שהכול בסדר, ושאני לבד בחדר שלי, ואז אני נרדמת מיד שוב. אז מה זה?

אכן את מתארת תופעה דומה, רק ללא השיתוק. יתכן ורפיון השרירים כבר משתחרר אצלך, או שאת מתעוררת משינה עמוקה ולא שנת REM . בכל מקרה את מתארת שרידים של חווית החלום שפורצים לערנות, לזמן קצר. זו גם תופעה מוכרת ולא מדאיגה המכונה הזיות היפנפומפיות. לפעמים זה מתגבר בעת נטילת תרופות שונות, או עקב חומרים כימיים.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה