חלום הזוי שחלמתי הלילה

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

02/04/2015 | 15:56 | מאת: אורלי

לא פעם ראשונה שאני חולמת סיוטים שבבוקר למחרת מאוד קשה לי להוציא מהראש.. אבל הסיוט הלילה היה שונה, אני יכולה לספר חלקים ממנו אם זה ישנה משהו. חלמתי שיש לי מעין סוגשל נוזל שחור שיוצא לי מהאף או מהעיניים (לא בדיוק זוכרת..) ושכשהנוזל הזה יוצא, משהו קורה/משהו משתלט עליי. אני לא כלכך יודעת איך להסביר את ההרגשה בזמן החלומות האלו אבל זו הרגשה נורא נורא אמיתית, כאילו הכל מסביבי באמת קורה ו..הכל נורא צלול כזה. היו המון מפלצות בחלום, אפילו כאלו עם מראה מגוחך, היו כמה חברים שלי בחלום שהיו איתי לאורך כל הדרך ו..כשה'דבר ההוא' השתלט עליי הרעלתי אחד מהם. הכל היה ככ אמיתי שכשהתחלתי פחות או יותר להתעורר הבוקר עדיין הרגשתי שדברים מסתכלים עליי, אני זוכרת זוג עייני כפתורים שחורות. ו..כשהתעוררתי לגמרי, לאחר כל סיוט שיש לי, הבנתי שזה היה רק חלום ושלא באמת הרעלתי את חבר הכי טוב שלי והמפלצות האלו לא אמיתיות ו..זהו אני יכולה לסלק את המחשבות האלו מעליי. הקטע המחליץ זה שזו לא פעם ראשונה שיש לי סיוטים דימוניים שכאלו, מלאים בשדים ובאימה.. לפי מה ששמתי לב אין הבדל בתדירות החלומות בתקופות שיוצא לי לראות סרטי אימה ובתקופות שבכלל לא. סימן אחד שכן שמתי לב אליו הוא שחלומות כאלו באו אליי רק מתי שישנתי ממש בקושי שעות בלילה, ואז למחורת בבוקר/צהריים נרדמתי נורא נורא חזק מעייפות חזקה. חוץ מזה, אני לא יודעת אם החלומות הללו 'נורמליים' והשאלה לכך טורדת את ראשי. לגבי התדירות שהחלומות מגיעים.. הממ.. הם מגיעים לעתים רחוקות, אבל כשאני חולמת אותם, אני כן זוכרת מה שקרה ברוב החלום. אני מוצאת בהם רמזים לדברים בתת מודע שלי. לדוגמה: בחלום האחרון חלמתי שאני הולכת לרופאה בקשר לנוזל השחור ההוא ואמרתי לה שזה כבר המון זמן ככה. הרופאה אמרה שזה אולי קשור למחזור החודשי שלי, מה שלא היה נשמע לי הגיוני, ואז שמתי לב לאיפור שלה שהיה נורא דומה לאיפור שאני עושה בדרך כלל. והייתה גם עוד מפלצת בחלום, שנזכרתי שראיתי מתישהו באיזשהו סרט ילדים. אז.. כן, יש רפרנסים לתת מודע, השאלה שלי אם הדברים האלו נורמליים ומה לעשות בנידון?

02/04/2015 | 20:04 | מאת: אלי אבידר

היי. חלום הוא בהכרח "לא נורמלי".התכנים שבו הם ללא הגיון מציאותי. הנורמלי בחלום הוא נסיונו לארגן את המציאות . הרשם הוא של כאוס וקושי להחלץ ממנו .לדעתי כדאי לך לפנות ליעוץ כדי לבדוק מה קורה בחיים המציאותי ים. בכך יעזור לך החלום לקבל סיוע. מציע שתפני לאיש מקצוע מנוסה בר סמכא מתחום הפסיכולוגיה או הרפואה ולהתייעץ איתו.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה