סיוטי לילה אצל ילדי בן השמונה

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

09/02/2015 | 09:38 | מאת: מוטי

ילדי בן 8 מתעורר לעיתים מתוך סיוט .יש לי כמה ילדים ואני יודע מזה סיוטים בלילה אצלם .אך זה מקרה חריג .הוא מתעורר מתיישב על המיטה מתנועע.תופס את הראש כל כמה שניות.עם דפיקות לב מואצות.נראה שהוא מפחד ממשהו.לעיתים מתחיל לרוץ בבית שזה קצת מסוכן אנחנו מחבקים אותו ומרגיעים אותו אך לא תמיד זה עוזר.לפעמים זה קורה פעם בשבוע לפעמים פעם בחודש.הילד כמובן לא זוכר כלום.יש לציין שלפני כשנתיים הורה של אחד הילדים בכיתה היה מאיים עליו וכן בשנה שעברה המורה ירד לו לחיים (אשתי טוענת שזה קשור)מדובר בילד אמיץ מאד וגאון שלא ממש התרגש מההורה והמורה אודה מראש

09/02/2015 | 13:23 | מאת: אלי אבידר

שלום לך מוטי. טוב שאתה דואג לילדך. יש כמה הסברים לתופעות שציינת:1. קשיים במהלך השינה שקשורים לתופעות נורמליות או חריגות בשדה הנאורולוגי2. השלכות של ארועים במציאות .פרשנות של ארועים אלו [דמיוניים או מציאותיים] שגורמת להתקפי חרדה. לדעתי כדאי שתתיעץ עם מומחים להפרעות שינה במרפאות שינה. נראה לי שרופא הילדים יוכל להפנותך. כתחליף או כשלב שני אני ממליץ לפנות [קודם כל כהורים בפגישה מקדימה ללא יידוע בנכם] לפסיכולוג המתמחה בילדים כדי לברר מהותם של קשיים אלו. יתכן שהוא ירצה לפגוש את בנכם לתצפית או לערוך אבחון פסיכודיאגנוסטי או לברר בדרך אחרת.בכל מקרה לא נראה לי שמדובר במשהו אקוטי. מומלץ לא להבהיל את ילדכם בדאגתכם. כדאי שתסבירו לילדכם בנחת ובהגיון כי תפקידכם כהורים לבדוק כל היבט ולכן אתם מתייעצים כדי לשלול כל חשש. עם זאת אתם מבטיחים לו שבסך הכל הכל בסדר ושאתם תמיד לרשותו. אלי

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה