הלילה חלמתי חלום בארבעה חלקים

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

10/01/2015 | 09:05 | מאת: אהבתיה

חלום בארבעה חלקים אני חולמת שבעלי ואני הצטפנו לקבוצת מטיילים עם אנשים שאיננו מכירים.. ממש על אם הדרך באמצע המסלול הצטרפנו אליהם .והמסלול הוא מדברי בתוך מעין קניון ארוך עם ירידות ועליות טיפוס גלישה והחלקה, מסלול למטיבי לכת . והמסלול יפהפה ופורח בשלל פרחים צבעוניים .. בעלי ואני מביטים אחד בשני ושנינו מסכימים שצריך לשתף את החברים שלנו מ''קבוצת המשוטטים'' ולהציע לה את המסלול הזה,כי המסלול פשוט יפהפה , אבל אז אני מגלה שבעצם כבר עשינו את המסלול אלא שעשינו אותו בקיץ ואז הוא היה יבש , רק קוצים צמחו בו. אחר כך אני באיזה טיל מחנאות כזה , ואני ישנה בקצה הקמפינג . סמוך למעקה אבן שתוחם את הקמפ .ואז בחשיכה אני רואה מולי צללית זוהרת של לביאה מתקרבת אל שק השינה שלי , אני קופאת בתוך השק שני ומפסיקה לנשום , אבל אז אני רואה שלצידה מתקרב גם אריה ורעמתו זוהרת באור הירח ואני רומזת במרפקי לזו ששוכבת לצידי כי יש כאן אריה ולביאה , היא לא מגיבה ואני קמה בשקט בשקט ממש בהילוך איטי חומקת מתוך שק השינה ומגלה שהחומה גבוהה מידי ואז – ממש תוך שניה – אני מזכירה לעצמי את הסיפור הידוע ששמעתי בעבר - איך כוח הרצון של אנשים בשעת צרה מכפיל ומשליש את עצמו .. גייסתי כוחות מעבר לאלה המוכרים לי ועברתי את מעקה האבן הגבוה .. ורצה רצה רצה , בדרכי – תוך כדי ריצה אני שואלת ועונה לעצמי: האם מדובר רק בשניים :אריה ולביאה? או אולי יש שם להקה או עדר .. והמחשבה שעולה לי בראש היא שכאשר האריה או הלביאה תופסים טרף אחד בלבד הם מפסיקים לרדוף אחרי כולם ... הם מסתפקים בטרף אחד אולי בגלל זה אני לא רואה את שאר האנשים שלנו בקמפ רצים ובורחים בעקבותי?! .. בדרך אני עוברת דרך סמטאות צרות באיזו עיר תיירותית עתיקה , אנשים מתבוננים בי ומרימים גבה ואני אומרת להם :" נכון, זה נישמע הזוי אך יש לביאה ואריה והם רודפים אחרינו ואין לי מושג כמה הם טרפו בדרך ..." כמובן שאיש לא מאמין לי , והם פשוט פונים ממני והלאה בחלום השלישי אני עוברת מעל גשר רחב תלוי – אי שם בצפון הארץ .. ואני רואה לצד הגשר בתוך המים נמצא אדם ביד אחת אוחז במעקה הגשר ובידו השניה מחזיק מכשיר מאורך שחור.. על הגשר עומד אדם כניראה העוזר שלו או סתם סקרן עובר אורח ...ואני שמה שהצוללן הזה שבמים בעצם לוכד נחשים במים ... אני ממשיכה בדרכי על הגשר ואז רואה שהמים כבר הגיעו לגשר והגשר מכוסה מים בשכבה רדודה .. אני לא נירטבת ..כשאני מגיעה לאמצע הגשר אני רואה נחשים ארוכים מאוד בעובי של נקניק ממוצע זוחלים בתוך המים אני פונה לאחור וצועקת לעזרה , אך הצוללן והאדם שעומד שם נישען על מעקה הגשר, נותרים אדישים, הם מביטים לעברי ואחר שבים להמשיך בעיסוקיהם .. אני מנסה לתמרן בין הנחשים , מדלגת מפה לשם ואז נחש אחד ממש לקראת סוף הגשר .. כמעט כשכבר הגעתי לקצהו, נחש אחד עקשן מתקרב אלי ניראה לי שהוא לא רוצה לוותר , אבל אני אוזרת עוז , ניגשת אליו אוחזת בראשו ואומרת לו – ''אני לא אתן לך להכיש אותי'' אני מושיטה את ידי ואוחזת בצווארו של הנחש חזק חזק חזק , אני מרגישה שקשה לי אבל באקרובטיקה הכרחית אני ביד אחת דוחפת את ראשו אל הרצפה ואת רגלי מקרבת אל ראשו ופשוט לפני שיהיה מאוחר דורכת עליו בחוזקה , וראשו נמעך, אני הופכת את פניו לוודא שכל הארס יצא.. ואכן רואה שריסקתי לו את בלוטות הארס והוא נוזל עכשו על רצפת הגשר... בחלום השלישי גדי ואני מתארחים בביתם של זוג מהמושב ( הזוג גינגה – הם הורים של זוג חברים מן העבר , שנים רבות עברו מאז היינו בקשר ) איכשהו בחלום אני מגיעים אל ביתם להתארח , והבית עורר את סקרנותנו במבט ראשון, אך בלילה , הבית הפך להיות אפלולי אפלולי מאוד... מה שמושך את תשומת לבי הם הקירות, אני מקישה על הקיר קלות ומגלה שהוא עשוי מקלקל דחוס.. מזכיר לי את אולמי ורסאי, והקיר ייחודי מורכב מאריחים אריחים ירקרקים 10 ס"מ מרובע כל אריח... ומוזר בכל מקום בו נגעתי נוצר שקע .. אני סוקרת במבטי את הקירות ורואה שציפוי הקירות מתפורר בהרבה מקומות ..והאור קלוש מאוד בבית .. אני מחפשת את חדר השירותים, מוצאת אחד אך מרגישה שחדר השירותים צר כמו מחצית משירותים שיש במטוס ממוצע ..והאור קלוש קלוש אני מגששת לא רואה שום כפתור שום ברז שום ידית להורדת המים ובטח לא אסלה .. יוצאת פוגשת באפלה את בעלי והוא מורה לי באצבעו באצבעו על השירותים שהוא השתמש בהם אני נכנסת לשם ו...אותו דבר " איזה מן בית זה שמקום הכרחי וחשוב כמו שירותים אינו ברור וקשה להתמצא בו " פתאום אני צריכה לצחצח שיניים ויש שם שפופרת של משחה אך אין בה פתח .. אני הופכת והופכת אך לא מוצאת.. מאין יוצאת המשחה?....... סוף החלום תודה תודה תודה

שלום לך, התחושה הראשונית למקרא החלום היא שיש כאן תאור של מסע, מסע זוגי או אישי. המסע שלך עם עצמך. לצערי אין אפשרות במסגרת הפורום להעמיק במשמעויות המסע והמפגשים שהוא מזמן. באופן כללי אצביע על סכנות ופיתויים הכרוכים בו וכן הפעלת עוצמה מצדך , אל מול הבחירה בישן והבטוח(?) שלא עונה על הצרכים. מעניין היה לשאול מה בחיים שלי דומה לחלום? שוב שאלה לחקר עצמי שלא ניתן להעמיק בה במסגרת הפורום. שבת שלום, אורית

12/01/2015 | 08:27 | מאת: אהבתיה

זה בהחלט שולח אותי לעשות עבודת חקר ע ם עצמי. תודה

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה