חלום

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

31/08/2012 | 14:36 | מאת: סיגל

שלום, חלמתי שנזכרתי פתאום שיש לי תינוק בן שבוע ששכחתי מקיומו.אף אחד במשפחה לא התרגש מכך אבל חשתי בושה. הלכתי לחדר להאכיל אותו וחששתי שאמצא אותו ללא רוח חיים. הוא זז ואחותי עזרה להכין לו בקבוק והאכילה אותו. הוא קרא לה ולאחר ששתה הוא חייך, פלט מילים ואף התהלך. פחדתי שישאר לו נזק מוחי.לא היו לי רגשות אמהיות כלפי התינוק, אפילו להיפך. במציאות אני רווקה ללא ילדים. לפני כמה שנים חלמתי חלום דומה. תודה מראש.

11/09/2012 | 22:46 | מאת: פרופ' טוביה פרי

שלום סיגל, חלום על תינוק יכול להתייחס לתינוק ממשי ואז ניתן יהיה להבין את חלומך כמתייחס אולי למשאלה או לקונפליקט ביחס לתינוק שלך. יש אולי חלק בך שרוצה בתינוק אך גם חלק בתוכך שחושש מכך שתזניחי אותו או שדואג שאולי את מוותרת עליו ושוכחת ממנו. יתכן גם שהתינוק מייצג חלקים בתוכך שיש להם פוטנציאל להתפתחות חדשה. החלום מבטא קונפליקט בתוכך האם את רוצה בהתפתחות החדשה הזו או אולי מזניחה ושוכחת ממנה ולא מטפחת אותה. מתוך דברים אלה את יכולה אולי למצוא את המשמעות המתאימה לך או את כיוון הפרשנות המדבר אליך בהתאם לנסיבות חייך.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה