סיוט על כשלון

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

17/07/2012 | 11:56 | מאת: שירה

בימים האחרונים אני תחת לחץ של לימודים מבחנים ולסיים את התואר הזה כבר. לא מפתיע אבל אני מתעוררת עם מסיוטים על כשלונות ושכולם צוקחים עלי, סבא שלי צחק עלי בחלום האחרון אני חייבת להרגע בתקופת הזאת, איך לגרום לזה להיעלם?

18/07/2012 | 22:24 | מאת: פרופ' טוביה פרי

שלום שירה, נראה מן החלום שלך שאת חווה אי הצלחה בלימודים או כשלון במבחן כמשהו שראוי ללעג ולבוז. החלום מבטא חלק בתוכך שלועג לך על כשלונותיך ולא פלא שאת כל כך לחוצה ומתוחה לסיים את התואר. אם תצליחי להתייחס ללימודים ולמבחנים כאתגר שאת צריכה לעבוד עליו ולכבד את הישיגייך ואת המאמץ שאת עושה וכן לקבל את העובדה שגם כשלונות הם לפעמים חלק מן הדרך אל תואר אקדמי או כל הישג אחר, יש סיכוי שגם הסיוטים שלך ירגעו במקצת. בהצלחה! דברים אלו הם בגדר הצעה למחשבה. הבנה מעמיקה יותר של תוכן החלום דורשת היכרות עמוקה יותר איתך ועם האסוציאציות לחלום, דברים שלרוב אפשריים רק בתוך טיפול פסיכולוגי.

19/07/2012 | 11:18 | מאת: שירה

תודה על הפירוש, יש בו מן הנכון, הרבה מן הנכון. ידיד קרוב נכשל בסמסטר שלפני האחרון ולא הסכימו לו לסיים את התואר אצלנו אז כנראה שגם זה לחץ,לדעת שנשאר כל כך מעט וכל כך הרבה עומד על בתעודה הזאת. הלילה בכל מקרה הייתי חייבת לנוח כבר אז לקחתי כדור שינה טונייט ולא התעוררתי באמצע הלילה וזה כבר הקל עליי, כנראה אקח את הכדור בתקופה הקרובה... אני גם שוקלת ללכת לקואצ'ר או פסיכולוג לכמה טיפולים כדי להפסיק את הפחדים האלה...תודה רבה

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה