בת 6 מדברת בשינה

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

30/04/2011 | 23:38 | מאת: דודה מודאגת

שלום רב, יש לי אחיינית בת 6 שבמהלך הלילה צועקת, מדברת ובועטת. היא אף בוכה אך לא ערנית כשזה קורה. בבוקר היא לא מתלוננת על דבר ולא מרגישה מצוקה. היא אינה זוכרת כלל שככה התנהגה בלילה. זה קורה מאז גיל 3 בערך ומחריף עם השנים.אמא שלה חולה במחלה קשה והילדה נולדה לבית בו אמא חולה. רק לאחרונה היא התחילה לומר שהיא לא רוצה שהילדים יסתכלו על אמא שלה מוזר אך זה רק הוצף לאחרונה. מה שמעניין אותי זה האם ההפרעות במהלך השינה אינן פוגעות בהתפתחות שלה? זה שהיא לא זוכרת דבר זה טוב אבל האם אין נזק אחר? מה ניתן לעשות בעניין? האם חשוב לטפל בבעיה או שמאחר ואינה זוכרת דבר אפשר גם להתעלם ? תודה רבה

01/05/2011 | 01:21 | מאת: אביעד בוסקילה

קודם כול לי זה קרה גם כן בעבר הייתי בועט באמצע שינה ומדבר ובמיוחד אני הייתי צועק מתוך שינה כול מיני צעקות משום מה והייתי הולך כולל בחוץ לכול מינימ קומות והייתי קם בחוץ בבוקר איך שהוא זה היה בגיל קטן וזה עגבר לי איך שהוא לבד אבל אני לא יודע עם זה יעבור לבת שלך אותו דבר כמו שהיה לי כי לי זה קרה בגיל אה 10 11 ככה כיום אני 21 ואין לי תדברים האלה כבר אמנם זה מפחיד אבל זה יעבור אל תדאגי אבל עם תרצי בכול זאת רופא מומחה כדי שתבררי את זה ובהצלחה

בילדים לקראת גיל 6 נפוצה תופעה בה הם חווים מעין סיוט בעת השינה העמוקה, אבל לא בחלימה הרגילה, ואז הם צועקים ובועטים, לפעמים מתישבים במיטה בחרדה. הם אינם זוכרים בבוקר דבר, ועדיף לעזור להם להמשיך לישון ולא להעירם. התופעה הזאת לא גורמת כל נזק. אבל אם האחיינית נמצאת כעת במצוקה, כפי שאת מתארת, כדאי לדובב אותה ולדבר איתה על כך, ואולי עם הוריה, ובמידת הצורך - להביאה ליעוץ פסיכולוגי.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה