בית עלמין-ביקור בקבר של סבתי

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

03/11/2020 | 15:55 | מאת: נסטיה

שלום רב הלילה חלמתי שאני נמצאת בבית העלמין ביחד עם אבא שלי ושנינו מבקרים את המצבה של סבתא שלי (אמא שלו) בנוסף, בחלום אבא שלי גידר את המצבה של סבתי עם מדבקות לבנות (לא ברור) ובחלום אני לא מפסיקה לבכות מכיוון שאני מרגישה שאבי מכין לעצמו חלקה וכי בקשתו להקבר מעליה כאשר יגיע זמנו אשמח לפירוש תודה רבה

שלום נסטיה, נראה לי שהחלום שלך מנסה לעבד את חוויית כאב הבדידות שלך, כאב שכולנו חשים אותו בנקודות שונות לאורך כל החיים ובמיוחד אחרי פרידות או מוות של האנשים הקרובים אלינו. מסתמן שבחלום, אביך מנסה להתגבר על חווית הבדידות בחייו, על ידי ניסיון לתקן זאת לאחר שימות (הוא "מתכנן" לחזור ולהתאחד עם אמו בקברה, לאחר מותו) אבל אז הוא מותיר אותך בחלום, בחוויית בדידות מועצמת יותר - כי את תישארי לבד, ללא סבתך וללא אביך. אני תוהה מה היחסים בינך לבינו כיום? עד כמה את מרגישה שהוא נוכח בחייך ותומך בך? איזה נוכחות קיימת לאמך (שאינה מוזכרת בחלום) בנפשך? יתכן גם שהחלום מאותת לך עד כמה מכאיב לך לערוך את ההפרדה בינך לבין הדמויות ההוריות שלך. מקווה שתצליחי לגדר לעצמך מקום עצמאי ואישי ולמצוא עוגנים תומכים נוספים, בחייך כיום. נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה