חלום עלי על סבתי שנפטרה

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

29/10/2020 | 09:46 | מאת: תמר

חלמתי שהיתה שעת לילה וניסיתי למצוא את דרכי לאנשהו.. וברחתי מאנשים לא זוכרת בדיוק למה.. היה גבר אחד בהתחלה ואז נתקלתי באישה אחת והמשכתי לברוח הם ניסו לתפוס אותי או לעצור בעדי.. ואז הגעתי כמו לצומת כזאת והיו אורות צהובים מהמנורות רחוב וזה היה ליד חורשה גדולה ונכנסתי פנימה וחיכו לי שם המון שבילי דרך עם שילוטים וסימונים , חלק כתוביות וחצים ובחלק דמות מפחידה שמסמלת לי כיוון מסוים ..קצת מפחיד אבל מסיבה מסוימת לא ממש פחדתי.. הרגשתי שאני מכירה או שהכל יהיה בסדר.. וריחפתי.. לא הלכתי, ריחפתי בין השבילים והרגשתי שאני פותרת שאלות שמובילות אותי לסוף השבילים.. ואז ראיתי דמות מפחידה ועניתי על השאלה שקראתי והיתה לי אופציה ללכת שמאלה או ימינה ובחרתי ללכת שמאלה ולהמתין כי יכלתי לדלג על השביל הימני כנראה שידעתי את התשובה.. סימתי את סוף המסלול ופתאום כשריחפתי בדרך לסוף המסלול שמעתי את קולה של סבתא שלי שנפטרה לפני פחות מחודש.. היא ישבה כאילו חיכתה לי  בגן שעשועים והיא קראה לי תמרי ואמרה עוד כמה מילים במרוקאית.. וישר זיהיתי את הקול שלה ושמחתי וקראתי לה סבתא ! סבתא!! וריחפתי אליה ומיששתי אותה והעור שלה היה נעים כל כך וחלק כמו תמיד אבל לא היו לה עיינים ולא הבנתי מה קרה אמרתי לה סבתא אם אמא תדע היא תתרגש והיא אמרה לי הכל בסדר וחייכה וחיבקה ושהכל טוב תגידי לאמא שאני בסדר ואז המשכתי למשש אותה עם האצבעות שלי בשביל להבין מה קרה לה בפנים וכנראה שזה לא ממש היה נעים לה אבל היא לא כעסה ואז אני התעוררתי .

שלום תמר, אפשר להתייחס אל החלום שלך כאל משל אשר מבטא את מצבך היום בחיים ואת המגמות השונות הקיימות בנפשך. בחלום את חשה רדופה ונמלטת ומגיעה לצומת דרכים. צומת בחלום יכול לסמל פרשת דרכים שאת נמצאת בה כעת בחייך. אני תוהה מהן המגמות או הנטיות המנוגדות הקיימות בתוכך? מתכני החלום ניתן להבין שאת מחפשת את זהותך העצמית הנשית ומתלבטת במודע וגם לא במודע, לאיזה מאפיינים את מעניקה דגש וחשיבות. נראה גם שפטירתה של סבתך מצד אמך מעוררת את השאלות הללו בנפשך: האם להיות קרובה ומושפעת מן השורשים של הזהות הנשית שלך (שאותם מייצגות סבתך ואמך)?או שמא להתנתק מן ההשפעה של "אמא אדמה", לרחף ולהיות "זורמת" ללא המחוייבות לנורמות המסורתיות שגדלת עליהן? נראה גם שהשאלה של מיסוד קשר ו"התקרקעות" עולה כאן לעומת להיות בדרכים ובמסע של חיפוש. בחלום קיימת גם התלבטות לגבי הפחד: מחד את מציינת שאת מרגישה רדופה ושדמויות מפחידות מכוונות אותך ומאידך את מצהירה שאינך פוחדת להיכנס ליער. חלק מחיפוש הזהות העצמית,כרוך גם במודעות לפחדים וליכולות שלך ללא הכחשה של הרגשות והחששות. בכל מקרה, נראה שהמפגש עם סבתך, מעניק לך חוויה של חיבור אל עצמך וזה הבסיס שאמור לכוון אותך כמצפן במסע שלך. אין הדבר אומר בהכרח להיות נאמנה רק לנורמות שהיא מתווה אלא מציאת האיזון הנכון בין חיבור למקורות לבין ההשפעה שקיימת עלייך מחוץ לנורמות של המשפחה. מאחל לך בהצלחה במסע העצמי. נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה