עזרה בפירוש של חלום ישן ומוזר

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

22/05/2020 | 01:04 | מאת: נמרוד

שלום לכם יש לי חלום שמלווה אותי כמעט 19 שנה אחרי שנחלם היום אני בן 35 חלמתי אותו בגיל 17בחלום אני אמור לחזור הביתה אחרי כנראה שהייתי בלימודים או משהו כזה התחלתי ללכת לכיוון הבית זה היה בשעות הערב הרציפה הייתה רטובה כנראה שירד גשם אבל בחלום עצמו לא ירד גשם בכלל במהלך ההליכה נעצרתי במעבר חצייה וראיתי מכונית אם שמשות שחורות נעצרת ומתוך המכונית קול מפחיד מאוד קורא לי נמרוד בוא אליי מאוד פחדתי כי אי אפשר היה לראות מי ברכב והיה נראה לי שאם הייתי הולך אליו הוא היה פוגע בי היה לו קול מפחיד ושמשות שחורות שלא יכולותי לדעת מי המשכתי ללכת וראיתי בזמן שעברתי את המעבר חציה שבחורה שחיכתה איתי במעבר הלכה אל הרכב שקרא לי וכנראה דיברה איתו מבחוץ המשכתי ללכת והגעתי לבית שלי היה מלא מים בכניסה ממש כמו אחרי סופה אבל כמו שאמרתי לא ירד גשם בכלל והבית היה ממש מואר אם הרבה אור מבחוץ ונכסתי הביתה ומשם יצאתי למלא טופס טוטו של כדורגל ופה התעוררתי אני באמת לא מבין את החלום הזה מי היה האיש שקרא לי ואיך פתאום הלכתי למלא טופס טוטו בסוף החלום אני מאוד ישמח לעזרה בבקשה

שלום נמרוד, מעניין שלמרות שחלמת את החלום הזה פעם אחת בגיל 17, הוא ממשיך להעסיק אותך הרבה שנים ואתה זוכר בו הרבה פרטים. אני תוהה מה החלום מייצג עבורך במשך כל השנים, מעבר לעובדה שהוא היה מפחיד. (אנחנו חולמים לא מעט חלומות מפחידים ובכל זאת, לא את כולם אנחנו זןכרים לאורך שנים). כמובן חסרים פרטים עליך, על האסוציאציות האישיות שלך לחלום ועל הטריגר שעורר את החלום. לפיכך, אנסה להתייחס אליו דרך סמלים קולקטיביים שמופעים בו, אבל אז זה אומר שזהו פירוש אחד שאפשרי, ואתה צריך לבדוק אם הוא אכן מתאים לך... נראה לי, שיתכן שהמוטיב שהחלום מתייחס אליו עוסק בנושא של סטיה מהדרך הישרה והפיתוי להמשך לדרכים אפלות ושליליות. שכן אתה בחלום חוזר מבית הספר הביתה ועומד לעבור במעבר החציה (מעבר במסלול החוקי והרגיל) ולפתע קול מפחיד ממכונית אפלה קורא לך (סכנה להמשך למשל למסלול עברייני?) אני תוהה האם בגיל הזה, גיל 17, היתה סכנה כזו עבורך? האם בגיל זה היתה קיימת מצוקה כלכלית במשפחה? הריצפה הרטובה שקיימת בחלום ולא מגשם, יתכן שמעידה על הסכנה שלך להחלקה. כמו כן ההצפה שקיימת ליד הכניסה לביתך יכולה לסמל על מצוקה במשפחה. נראה שיש בחלום הזה קריאה להצלה במישור הכלכלי והרגשי, לזכיה בטוטו, כדי לצאת מן "הבוץ", או מן המצוקה הכלכלית והרגשית שהמשפחה היתה נתונה בו ולהביא אליה את האור. מאחר והחלום מעסיק אותך לאורך כל השנים, אני תוהה עד כמה הדילמה שמופיעה בחלום, מעסיקה אותך או אורבת לך, גם בתקופות קשות אחרות, או אפילו גם כיום. מאחל לך שתדע לא להתפתות להיענות ל"מכונית אפלה" בהצלחה,נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה