פירוש חלום.

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

16/04/2020 | 10:13 | מאת: ליזה

שלום, חלמתי שאני נמצאת על גג של משאית (שהיה גבוה) עם תיק גב כבד מאד שנתלה מחוץ למשאית, וכמעט נפלתי ממנה בגללו. היה ליידי מישהו שכמעט לא שם לב שאני נגררת למטה, וכשהוא שם לב הוא לא עזר לי ולא תפס אותי מליפול כי הוא נבהל ודאג לעצמו. בסוף תפסתי את עצמי מלא ליפול ממש ביידים. עד שמישהו ברחוב ראה אותי ועלה על המשאית כדיי לעזור לי לרדת. בסוף, עם העזרה הצלחתי לרדת ממנה, והסתבר שכל זה קרה לי כי היה לי שבץ וכל החלק השמאלי שלי נרדם. תודה

שלום ליזה, הדימויים בחלום יכולים להתייחס להיבטים ספציפיים וקונקרטיים בחיים שלנו אבל כמובן גם להיבטים סמבוליים. אתחיל לכן מן הסוף של החלום ואתייחס קודם ברמה הקונקרטית: האם במציאות יש לך חשש ללקות בשבץ? או האם את מכירה משהו קרוב שלקה בשבץ? במידה וכן, יתכן שהחלום מנסה לעבד את החרדה והחששות שכרוכים בכך מבחינתך. עם זאת, אם נתייחס אל החשש הזה ללקות בשבץ בצורה סימבולית, ניתן יהיה לאמר שהחלום משקף לך שאת חייה את חייך בצורה שאינה מספיק דואגת לעצמך. הדימוי של לנסוע על גג של משאית עם תיק כבד עלייך שנתלה מחוץ למשאית, מסמל שאת מתנהלת בצורה לא מאוזנת מספיק במטלות ובדרישות שאת נוטלת על עצמך בתקופה זו. החלום גם מרמז שאנשים שנמצאים בקרבתך, אינם יכולים לסייע לך כי הם עצמם נתונים באותו מצב לא מאוזן. רק משהו שמחוץ לסיטואציה יכול לשקף לך יותר את מצבך ולעזור לך "לרדת מן העץ או מהמשאית" שעלית עליה. ההירדמות של החלק השמאלי בחלום יכולה לסמל שהמצב בו את נתונה קרה בגלל חוסר ערנות שלך להיבט הרגשי והאינטואיטיבי של מצבך ( שקרוב יותר אל הלב). לפיכך ממליץ לך לבחון יותר את המצב בו את נתונה ע"י עזרה מקצועית בתחום בריאות הנפש, כדי לסייע לך "לרדת מן המשאית" המסוכנת הזו. בהצלחה, נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה