פירוש מסר מתת המודע

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

17/03/2020 | 08:41 | מאת: חלי

שלום, אבקש עזרה עם פירוש חלום דומה שהופיע לי פעמיים השבוע: החלום הראשון חלמתי שאני יושבת בשולחן בטבע עם הרבה אנשים שהכרתי, חלקם נחשבו חברים שלי אבל לא הרגשתי איתם בנוח ולא הרגשתי קשורה. והם העבירו מיקרופון בין אחד לשני וכל אחד צריך לשיר. המיקרופון התחיל להתקרב אליי אני כבר תיכננתי להגיד להם שאני לא מעוניינת לשיר.. כי התביישתי. איך שהמיקרופון הגיע 2 מושבים ליידי פשוט דילגו עליי ועל עוד אחת שיושבת ליידי והעבירו את המיקרופון לאנשים אחרינו. אחרי זה הגיע לי האוכל לשולחן באיחור אחרי כולם ואני רואה את כולם קמים גם בנות שהרגשתי שהן חברות שלי ואני יושבת לבד בשולחן מרגישה לחץ ולא נעים ואוכלת לבד עם הדשא עם המפה של השולחן. החלום השני, אני יושבת בחצי מעגל בכיתה עם עוד אנשים שלמדו איתי (לא מכירה את האנשים במציאות אבל בחלום הם חבריי לכיתה). אני מרגישה גם פה לא קשורה אליהם ולא בנוח וצריך להתחלק לקבוצות לעשות עבודות ביחד ואני מרגישה לבד. יום אחד באות שתי בנות חדשות לכיתה שמקרה יושבות ליידי ואני עוברת איתן את כל הסימסטר ועושה את העבודות איתן. בסוף הסימסטר כשכולם ניפרדים אני בוכה מהתרגשות ומודה להן שאיזה מזל שהגיעו אליי פתתאום כי הרגשתי לבד שם מול כולם. גם אליהן לא הרגשתי ב100% קרובה, ואחרי זה גיליתי שמישהי מהן התחתנה והזמינה כל מיני אנשים שבעיניי היו יותר רחוקים אליה ממני ואותי לא הזמינה. קצת רקע: אני נמצאת כשנתיים בזוגיות שהיא טובה לי ואני רואה איתה עתיד אבל מהיום הראשון היו לי צעקות בראש שזה לא זה ושלא כדאי להמשיך עם הזוגיות הזאת. עד היום כל כמה זמן יש לי חרדות בנושא וזה כבד לי. בלילה של החלום השני ביקשתי מאני הפינימית- מתת המודע שלי לשלוח לי מסר כדיי להבין האם הקולות האלה הם פחדים שמדברים שאני לא רוצה להקשיב להם או האם הם האינטואיציה שלי שאני כן רוצה להקשיב לה. תודה רבה רבה :)

שלום חלי, המוטיב שחוזר בשני החלומות מתייחס לכך שאת חשה בהם חוסר מעורבות וחוסר שייכות לסביבה החברתית שבה את מצויה, ומרגישה דחויה ולא מקובלת. אני תוהה עד כמה ההרגשה הזו קיימת אצלך כיום גם במציאות? האם הרגשה זו הייתה קיימת אצלך גם בעבר, לפני שהכרת את בן הזוג שלך? או האם המעורבות החברתית שלך פחתה מאז שאת מצויה בזוגיות אתו בשנתיים האחרונות (מאחר ואת מציינת את הקולות שאת שומעת בתוכך החוששים מן הקשר אתו) בברכה, נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה