סיוטים ומחשבות רעות על האקס

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

30/01/2020 | 16:03 | מאת: אנונימית

לפני כ4 חודשים עברתי פרידה לאחר שנה וחצי של זוגיות . הסיבה העיקרית שהחלטתי שעדיף להפריד כוחות היא כי הרגשתי שאני מובן מאליו ובחודשים האחרונים סבלתי מההתנהגות והיחס שלו . בנוסף לכך המשפחה לא קיבלה אותו. לאחר כמה חודשים שבהם האקס עשה לי חיים לא קלים ולא קיבל את הפרידה ניתקנו קשר לחלוטין . והכרתי בחור מדהים, חכם חייכן . המשפחה התאהבה בו והחברים התחברו איתו וכמובן שאני התאהבתי בו . הוא באמת מדהים והזוגיות שלנו חזקה ויציבה, לא לוחצת ספונטנית . אבל הבעיה היא שבלילה יש לי חלומות רעים על כל מיני סיטואציות שהיו לי עם האקס ריבים והמון מצבים. כך שאני מרגישה מפוחדת לגבי הזוגיות שלי וזה משהו שלא עובר לי . מה החלומות מסמלים בעצם ? איך אני מתגברת על הפחד להרוס את הזוגיות שלי ?

שלום לך, ראשית, נראה שטוב שהצלחת להפרד מבן זוג שסבלת מן ההתנהגות שלו ושלהרגשתך "עשה לך חיים קשים". הקשר החדש שיצרת לאחר הפרידה, מתואר על ידך כקשר אידיאלי ואת נמצאת בו בתקופה של התאהבות. לעיתים החלומות שלנו נחלמים כדי לאזן את התפיסה המודעת שהיא חדצדדית מידי. לפיכך, יתכן שהחלומות המסוייטים שאת חולמת על האקס, נועדו להפחית את התפיסה האידיאלית לגבי בן הזוג הנוכחי ולהזכיר שלכל בן זוג יש את הצדדים החיוביים והשליליים שלו. כמובן, שאין זה אומר דבר על בן הזוג הנןכחי, אלא רק על הצורך של הנפש שלך לאזן את הנטיה לראות לעיתים את המציאות "בשחור או לבן". בהצלחה, נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה