חלום על תינוק מת ומעוות ותינוק חי

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

13/02/2019 | 12:17 | מאת: לירז

לפני חודשיים לצערי עברתי לידה שקטה (תינוקת). אתמול חלמתי שראיתי תינוקת מתה מכוסה בשמיכה על הריצפה (פניה לא מכוסות).. התעצבתי מאוד והרגיש לי בחלום שזו התינוקת שלי. אחרי כמה שניות ראיתי שהתינוקת התחילה לזוז והתחלתי לצעוק.. היא לא מתה.. היא לא מתה.. הרמתי אותה מהריצפה לספה.. היה קשה לשלוט בה ולהרים ופתאום היה שם משהו מעוות.. העור שלה הפך לחום (כאילו מלוכלך) והראש היה מעוות. הכנתי אותה על הספה ופתאום אני רואה תינוק בריא לידה.. התינוק בכה ולא היה רגוע. התעוררתי בבהלה. אשמח לשמוע מה זה מסמל

שלום לירז, אחת הפונקציות של החלימה הינה לעבד חוויות קשות שעברנו ונראה שחלום זה נועד לעבד את תחושת האובדן שחווית בעקבות הלידה השקטה שעברת. יתכן שהתינוק הבריא שמופיע ליד התינוקת שאיבדת, מסמן את האפשרות להתמודד עם האובדן ע"י ניסיון נוסף להרות שוב ולחוות חוויה מתקנת ללידה השקטה שעברת. נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה