חלום שחוזר על עצמו- פעם שלישית

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

01/01/2019 | 14:32 | מאת: מורן

אמי נפטרה לפני מספר שנים. שנה אחרי פטירתה, התחלתי לחלום חלומות עליה, בכל החלומות היא לא מדברת אלי. היו 2 חלומות שהיא הייתה עצובה וחלום אחד שהיא הייתה שמחה. אך, בזמן האחרון אני חולמת אותו חלום 3 פעמים- חלום שאני באיזשהו חדר בבית ואני רואה את אמא שלי יושבת על הספה בחיים. אני בהתחלה בהלם ומחבקת ומנשקת ואומרת לה שאני ממש שמחה לראות אותה ושאיזה מדהים שהיא חזרה, והיא לא מגיבה, היא עם עיניים פקוחות, לפעמים מזיזה את הראש לצדדים אבל היא לא מדברת, היא לא מחבקת בחזרה, היא לא מחייכת והיא לא בוכה. ואני שוב ושוב אומרת שזה מדהים שהיא חזרה לחיים ואני מתעוררת. אשמח לדעת מה המשמעות של החלום. תודה רבה

שלום מורן, קשה להבין מתוך החלום בלבד מהי המשמעות המלאה שלו ונדרש לברר יותר מה היו היחסים בינך לבין אימך כשהיתה בחיים ומה היה התהליך שלך לעיבוד האבל והפרידה ממנה. בכל אופן נראה שהחלום מנסה לסמן שהיו תכנים שלא עובדו בקשר ביניכן ויש לך צורך ל"החזיר" אותה לחיים גם כדי לשוחח על כך. מאחר והחלום חוזר ונשנה, יתכן ועזרה מקצועית תוכל לסייע לך לברר יותר את הנושא ואיזה השלכות יש לכך כיום, בחייך האישיים. נתנאל

01/01/2019 | 21:03 | מאת: מורן

שלום, תודה על המענה המהירה! ממש מעריכה את זה. היא לא הייתה מוכנה להיפרד כי היא לא הייתה מוכנה נפשית למוות ולכן הייתה בהכחשה, לא יכולנו לדבר על זה ולכן מעולם לא נפרדנו. אך, הלכתי לטיפול פסיכולוגי והבנתי שזאת הייתה הדרך שלה להתמודד עם המוות ואני מכבדת את זה. אבל אחרי מותה חיפשתי ״יועץ אבל״ כפי שיש בחו״ל, ונתקלתי בתשובות מפסיכולוגים שאין ״התמחות״ בתחום. אשמח לדעת אם יש טיפול ממוקד באבל, תודה!

שלום מורן, עיבוד האבל הינו תהליך מורכב וכולל גם עיבוד של המטענים הרגשיים החיוביים והשליליים שיש לנו מן הדמויות שנפרדנו מהן. נראה לי שהעיבוד של הפרידה מאימך ידרוש ממך גם הבנה של היחסים שהיו ביניכן לאורך שנות חייה ואיזה השפעה יש לכך על חייך כיום. לפיכך, על פי הבנתי, אני מתקשה להתייחס לעיבוד האבל כטיפול ממוקד. אני ממליץ לך לפנות לכל איש/ת מקצוע בתחום הטיפול הנפשי שיש לו/ה ניסיון בעבודה עם פרידה ואבל (לאו דווקא באופן ממוקד) ונראה לי שתוכלי להיתרם מכך. נתנאל

מורן שלום, אני שותפה לגמרי לדבריו של נתנאל פרי. אני לא מכירה "יועץ אבל", אך טיפול באבל יכול להעשות על ידי כל פסיכולוג קליני או פסיכותרפיסט. באופן אישי אני ממליצה על מטפל שעובד בגישה דינאמית. אורית

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה