חלמתי שאני פוצעת את רגליי עם חרב

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

28/05/2018 | 02:32 | מאת: בר

שלום רב, בחלום סבא שלי מצד אמא שמר על הגבול של הארץ ואחי ישב ליידו וסבא שלי התחיל לספר לנו סיפורים. מישהו מבגדד לא רחוק משם (אויב) שמע אותנו ושמע שסבא אמר שזו נקודה מצוינת להם וגם שיש דרך של רק חצי קילומטר משם עד לישראל. אחרי שנגמר הכל וחזרנו, הבן אדם בסוף הגיע לארץ, סבא שלי הרג אותו עם חרב ושמח. אני ואח שלי פצענו את בת הדודה מעט בשביל הסימן עם חרב (כדי לייחד את הרגע ולזכור אותו) כי היא ביקשה מאוד ורצתה ואז את עצמנו כל אחד ב-4 נקודות בעלות מרחק שווה ברגליים. כולנו עשינו זאת בשמחה וצחקנו ולא הרגשנו כאב. בסוף סבתא שלי מהצד השני כיבסה לנו את הבגדים המכוסים בדם, ולאחר מכן נכנסו לבריכה. אמא שלי שמעה על זה רק מאוחר יותר והכל היה נראה טבעי. אבא יצא לבית הכנסת. (כבר כשבוע חלומות משונים שכאלו מופיעים בעקבות 2 פטירות לפני זמן קצר של אנשים מאוד קרובים.. לדוגמה בלילה לפני חלמתי על שדה ענק עם המון עורבים מתים. לפני כן, שאבא נלחם בנמר לבן ועוד המון חלומות מוזרים).

שלום בר, זהו חלום מורכב ועמוס משמעויות שכדי להבינו מן הראוי לברר אסוציאציות אישיות ותרבותיות הקשורות אלייך בנוסף לרקע האישי שלך. עם זאת, כפי שאת מציינת, החלום התעורר על רקע פטירה של אנשים הקרובים אלייך (השייכים למשפחתך?) ונועד כנראה גם לעבד את הרגשות והחרדות שעולים בסיטואציה הזו. מוטיב בולט שמתגלה בחלום הוא הקשר המשפחתי. מופיעים בו הסבא מצד האם, אחיך, בת הדודה, הסבתא מצד האב ו וגם אמך. בחלום גם מתקיים טקס של פציעה בחרב הקשור לציון האירוע והמסמל ברית דמים וקשרי דם משפחתיים. נראה שהסב השומר על גבולות המשפחה המורחבת (שומר בגבול) הורג בחרב, אדם זר (אויב) שמאיים כנראה על האיחוד והמסורת של הדורות והחיבור המשפחתי. יתכן והצורך לשמור בדבקות על האיחוד המשפחתי הוא פיצוי לתחושה הפגיעה שהתעוררה בעקבות מותם של הקרובים אלייך. נתנאל פרי

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה