חלומות סיוטיים שחוזרים על עצמם

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

10/12/2017 | 15:00 | מאת: חיה שופר

הי, אני בת 30, קורה לי הרבה (הרבה!!) שאני חולמת חלומות סיוטיים ואני מרגישה פחד - חרדה ענקית ומתחילה לצעוק מתוך חלום, עד שבעלי מעיר אותי ואני מתעוררת שטופת זיעה עם דםיקות לב ענקיות, ולוקח לי זמן להירגע. אם אני נרדמת מייד אחרי זה, אז זה יכול לחזור שוב - ושוב לחלום כזה סוג חלום - ואז אני שוב צועקת והוא מעיר אותי. רק אם אני יוצאת לסלון, מתעסקת במשהו אחר, "מעבירה דיסק", זה עוזר. יש כל מיני חלומות, הם די דומים בסגנון שלהם. מה שחלמתי הלילה: אני נכנסת למקום מבודד בסגנון של קומת מחסנים די חשוכה, נמצאת שם לבד. פתאום מגיח אדם ענק ומפחיד שרוצה להרע לי. הוא מפחיד נורא נורא נורא, ובבת אחת אני נכנסת לחרדה עצומה ומתחילה לשאוג הצילו וכו', עד שבעלי מעיר אותי... זה בערך סגנון החלומות, כל פעם בסיטואציה אחרת אבל כאילו אני לבד - במקום מפחיד, ואז באה דמות מפחידה נורא שרוצה להרע לי. לא זכור לי על איזה טראומה בסגנון הזה שחוויתי.. מה יכול להיות הגורמים, ואיך פותרים את הבעיה הלא נעימה הזו?

שלום חיה, חלומות מסוג זה חשוב שישותפו במסגרת טיפול אישי ותומך כיוון שישנן הרבה שאלות שצריך לבחון כדי להבין את המקור של החוויה המפחידה הזו. המפגש עם הדמות המאיימת מתרחש בחלום בקומת מחסנים חשוכה וזה כנראה מסמל שהחוויה הזו נמצאת בתחום ה"לא מודע" ושאולי הודחקה לשם בעבר וכעת היא מתעוררת. מקווה שתמצאי לך מסגרת בה תוכלי לעבד את החלום המפחיד שחוזר על עצמו ואינו מרפה. נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה