חלומות של קיום יחסים עם אבא

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

15/10/2017 | 21:33 | מאת: Me2

כבר כמה שנים ולעיתים קרובות אני חולמת שאני מקיימת יחסי מין עם אבא ונהנית מכך. יאמר שאין לי שום תשוקה לכך, ממש לא. ולהפך היחסים בינינו ממש רעועים, יש לי סלידה רצינית ממגע ממנו. אנחנו רבים מלא. ויש לי תזכורות עבר לא נעימות ממנו הכוללות אלימות. אני חוששת והחלומות מתחילים להציק לי.

שלום לך, ברור עד כמה חלום של קיום יחסים מיניים עם אביך, יכול להיות מאיים ומפחיד. ועם זאת עלינו לזכור ששפת החלומות היא שפה של סמלים. קיום של יחסי מין בחלום אינו מייצג בהכרח תשוקה מינית קונקרטית אלא אולי צורך בקרבה רגשית או רוחנית. (אנו לומדים על כך גם ב"קבלה" שבה הזיווג בין הקב"ה לבין השכינה מייצג בעצם חיבור רוחני ביניהם) אני מתאר לעצמי שכמו שאת מתארת את היחסים בינך לבין אביך, קיימת רתיעה ממנו גם בהיבטים של קרבה רגשית, וזאת על רקע הזיכרונות הלא נעימים והאלימים שנותרו לך ממנו . ואולם, יתכן שהחלומות החוזרים הללו נועדו לסמן את החסך הרגשי והכמיהה שיש לך לדמות אב ככלל - דמות שמסוגלת לחזק, לגונן, לטפח ולהוות מורה דרך בחייך (ולאו דווקא לדמותו של אביך האישי). נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה