חלום על מרלין מונרו :)

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

08/07/2017 | 13:10 | מאת: מאיה

היה לי לפני כמה ימים חלום ממש מוזר ונראה כי הוא היה ארוך כאילו שילמתי אותו כל הלילה. קצת עליי: אני בת 31. סובלת מלחץ תוך גולגולתי ומקבלת תרופות קשות לכאבים. (פרקוסט וגראס) ובעצם בקושי יוצאת מהבית כבר יותר מ4 שנים בגלל הכאבים. בחלום היה איתי מישהו שהראה לי את מרלין מונרו בבית שלה ואמר לי: עוד מעט את תיהיי היא ותנסי לעשות את זה אחרת. ראיתי אותה סתם כזה בבית מסתובבת לה.. אבל כאילו ידעתי שהיא לקחה מלא כדורים. אח''כ הייתי באיזה מקום עם עוד בחור, הייתי איזו חוקרת או משהו והמפקד של התחנה או המפקד שאחראי על המקרה ביקש ממני ומהבחור הנוסף לחפש רמזים למוות שלה. נתן לנו מבחנות קטנות הכניס אותנו לאיזה חדר שהיה בו שטיח ואיזו מיטה או משהו עליו. חיפשנו מלא זמן..בסוף היה נדמה לי שראיתי אותה קפואה שם מתחת למיטה או לשטיח.אספתי כמה 'ראיות' שהצלחתי. בסוף ה'מפקד' שהורה לנו לא לצאת משם עד שנצליח הלך ובסופו של דבר גם אנחנו הלכנו אחרי שבדקנו מממש טוב את כל השטיח. ואז הייתי בבית כזה. כנראה באפריקה או משהו וידעתי שתכף התפקיד שלי מתחיל (להיות מרלין מונרו). הבית היה קטן ומוזר. היו לי מדרגות תלולות מאוד בצד אחד וחלונות ענקיים שדרכם ראיתי מלא..למורים (?) אוכלים דשא ומבסוטים.. זכרתי שאם מנופפים להם לשלום הם מחזירים ניפנוף. אז זזתי קרוב לחלון וכולם זזו לאותו צד שאני זזתי ונעמדו על 2. הם היו ענקיים. ניפנפתי להם לשלום והם ניפנפתי חזרה וממש התרגשתי. ידעתי שהם גם רוצים משהו לאכול..פתאום בדלת עם המדרגות הקטנות הופיעה נמרה ענקית..אז פתחתי לה את הדלת ונתתי לה לאכול..פחדתי טיפה אבל משומה לא יותר מידי..היא אכלה והתיישבה בבית..תוך שניה הופיע גור של דוב.. גם לו נתתי להיכנס..ההמרה הסתכלה עליי כזה..'נו טוב'. גם הגור אכל ואז התיישב ליד הנמרה.. ואז הופיע צבי לדעתי..או משהו. גם ענקי..גם אכל והתיישבה ליד השאר. פתאום הייתי באיזה ג'יפ עם כמה חבר'ה צעירים... הייתה הרגשה של חבר'ה והיה מצחיק ומגניב והם סוג של הראו לי את העיר..שנראתה כמו עיר באמריקה או משהו. היה ערב. היה שם איזה קטע באיזה שוק ואיזה בית של אחד מהחברים ופתאום אמא שלי באה וסיפרתי לה מה היה שם.. ואז כנראה נהייתי מרלין מונרו. הרגשתי ממש מממש רע..ידעתי שאני מרלין מונרו רק פחות מפורסמת.. הייתי ברחוב וידעתי שלקחתי 2 כדורים שחברה של אמא שלי נתנה לי בכדי להתאבד. לפני שלקחתי את הכדורים פתחתי את כל הברזים בבית, נעלתי תדלת החבאתי את המפתח בצד הבית והתחלתי ללכת, פתאום היכה בי שאמא שלי בטח תיקח סתם תמונה לשים ב'רפי רשף' חח והתבאסתי על זה..אז החלטתי להציל את עצמי. ניסיתי להגיע לבית חולים, לקחתי טרמפ שבאמצע הדרך הוריד אותי ואמר לי להמשיך לבד.. היה עליי לטפס בעלייה עצומה (כמו שיש בירושלים מידי פעם) כי בית החולים היה שם. היה לי ממש קשה. הרגשתי את הלב שלי ממש פועם והיה לי קשה להכניס אוויר. העלייה הייתה ממש חדה. פתאום ראיתי עוד מכונית ועצרו לי..ביקשתי שיקחו אותי לבית חולים.הסברתי שלקחתי כדורים והכל. הם בסוף הורידו אותי..איכשהו שוב למטה..נאלצתי לטפס שוב את העלייה הזו. בסוף כשהגעתי לבית החולים אמרתי מהר לאחיות שלקחתי 2 כדורים בשביל להתאבד ואני מרגישה נורא! הם אמרו אוקיי שבי בצד כשנתפנה נבוא אליך.. התיישבתי בצד והייתי מפוחדת ומיואשת. שלחתי הודעה לאמא שלי איפה אני..בסוף בסוף היא הגיעה (היא התבלבלה בבתי חולים) והחברה שנתנה לי את הכדורים הייתה איתה באוטו. בלי טיפול נכנסתי למושב האחורי והתחלנו לסוע. "למה עשית את זה בכלל?" אמא שלי שאלה. ואמיתיות: כי זה יקום מקביל ולפני כן את רצחת אותי. וזה היה ממש מעליב. אז הפעם החלטתי להתאבד לבד. היא הבינה..וכך זה נגמר. סליחה שזה כל כך ארוך...אבל זה באמת חלום ממש מוזר..מעניין מה הוא אומר..! תודה אם קראתם חח :)

13/07/2017 | 14:44 | מאת: אלי אבידר פסיכולוג ממנהלי הפורום

היי . ברטר שמרי מונקו חייה ומתה הם נרטיב ודימוי בחלום ויתכן בחיים. החלום מפורט וזה בסדר. אבל לי אין אפשרות לענות לו באופן ראוי בפורום זה. נראה לי שכדאי לדון בו וקונפליקטים אחרים שצצים בחלום בשיחה עם פסיכולוג דינמי או מטפל באומנות

13/07/2017 | 14:52 | מאת: מאיה

תודה רבה רבה...אני לפחות שמחה שכתבתי את התוכן שלו... שזה לא יעלם לי מהראש. כי נראה לי שיש כאן משהו מעניין... :) המון תודה וחלומות נעימים!! מאיה.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה