מאיפה מתחילים?

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

19/07/2011 | 18:30 | מאת: "אני"

שלום לך ד"ר אני בת 39,בשנה וחצי האחרונות ירדתי כ60 ק"ג,ועדיין יש לי דרך ארוכה..לפחות עוד 30 ק"ג. מצב העור שלי בכל חלקי הגוף מזעזע! עם כל הכבוד לרופאים הנהדרים שהם נתברכה ארצנו.. אני בספק אם אחד מנכבדיי הרופאים התמודד עם בעיות שהגוף שלי נושא עימו,החל בחזה, ובזרועות התלויות כשתי שקיות ענק..משם זה ממשיך לבטן(כולה) יורד לירכיים שהעור בהן רווי ועתיר בצלוליט(מראה תפוז שמן)6ומגיעים לברכיים שסביבם עור ושומן.ד"ראיך מתמודדים רפואית עם בעיות שכאלו?אני אובדת עצות.בסיוריי ברשת, ראיתי אתרים של רופאים בארה"ב ששם פורסמו תמונות של לפני ואחריי, דיי דומה לבעיות שלי שציינתי בפנייך.לצערי לא נתקלתי בתמונות שכאלו\נסיון בארץ.מה דעתך?יש לי סיכוי לשפר את מראה הידיים והברכיים בעיקר?היש תקנה?סליחה על עומס המילים והשאלות,אודה לך מקרב לך על התייחסותך "אני" ולא אחרת

20/07/2011 | 13:13 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום "אני" , ראשית מצטער על העיכוב.היה יום עמוס במיוחד. לעצם הענין , אכן בעיה קשה מכל בחינה ואתגר כירורגי מורכב. נושא " מתיחת גוף" מוכר בארץ ונעשה ע"י מספר רופאים , גם באופן פרטי וגם במסגרת רפואה ציבורית (כאן התשובה לשאלה הנוספת שלך).הניתוח אינו שכיח מאוד אבל ככל שעולה מספר הניתוחים לטיפול בהשמנת יתר כך גובר הצורך בניתוח קוסמטי נרחב לשיפור המראה שלאחר ההרזיה. ניתוח של מספר אזורים במקביל אפשרי אחרי הערכה מדוקדקת של מצבך הבריאותי והערכת הסיכון הניתוחי/הרדמתי. אני ממליץ לבצע ניתוח כזה נרחב במסגרת בית חולים גדול .אפשרות כזאת מבטיחה צוות רופאים מנתח ולא רופא בודד, מחלקת התאוששות/טיפול נמרץ אמיתית עם השגחה ראויה ואשפוז למספר ימים כנדרש. פני למנתח פלסטי של הקופה שיתניע את התהליך , אם כי , אם אכן את מתכננת ירידה נוספת דרמטית במשקלך המתיני להתייצבות.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית