דבש רפואי

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

09/10/2014 | 23:27 | מאת: אור

שלום מה הייתרונות של דבש רפואי (Medihoney למשל) לטיפול בפצעי לחץ? זה אנטיבקטריאלי? זה משמש גם להטרייה במקרה ויש רקמות נמקיות/פיברוטיות? זה מעודד צמיחה של תאים וסגירת הפצע? והאם זה מתאים גם לפצע לחץ בדרגה 4 או שיש התוויות ספציפיות לאיזה דרגה זה מתאים? תודה

13/10/2014 | 07:17 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב , אין דבש רפואי.הדבש הוא תערובת עם ריכוז סוכר גבוה ביותר שאינה מאפשרת לחיידקים להתקיים בתוכה. התכונה הזאת מאפשרת את השימוש המוכר בו לניקוי פצעים. מאחר ונוכחות חיידקים וזיהום היא הגורם הראשון המפריע לריפוי פצע , השמדת החיידקים ע"י הדבש עוזרת לריפוי.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית