קלואיד בתנוך אוזן ימין - זריקות סטרואידים ו-5FU

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

20/06/2014 | 12:07 | מאת: מתעניינת

שלום רב בת 19 עם קלואיד בתנוך אוזן ימין מסביב לחור של העגיל. לאחר ביקור אצל רופא עור וכירורג פלסטי, הוצגו כמה אפשרויות. מעוניינים לדעת האם הטיפול על ידי זריקות - שמכילות שילוב של סטרואידים וחומר 5FU - הינו יעיל ? האם הקופות חולים תומכות בשילוב הנ"ל ? מהו המינון של 5FU בזריקה ? האם יש תופעות לוואי במינון זה? מהו היחס בין המינון של 5FU למינון של הסטרואידים ? האם לטיפול הנ"ל יש הצלחות? כמה זריקות מסוג זה צריך לקבל? ובאיזו תדירות ? כשמתחילים בזריקות , האם הקלואיד יכול לגדול מעבר לגודלו הנוכחי ? אחרי כמה זריקות ניתן להבחין בשיפור- הקטנת הקלואיד ? האם יש אפשרות אחרת יותר יעילה לטיפול בקלואיד הנ"ל ? תודה מראש על ההתייחסות. שבת שלום

24/06/2014 | 07:24 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב ראשית עליך לדעת שקלואיד ותיק , בן שנה ומעלה, לא יגיב לכל טיפול מוכר.שנית , קיימים פרוטוקולים רבים לטיפול ורופאים נוהגים לטפל ע"פ נסיון העבר שלהם.אני ממץ לרוב לשלב ניתוח להקטנת הקלואיד, שימוש קבוע במשך חצי שנה בעגיל לחץ ובמקביל הזרקת סטרואידים.יעילות טיפול זה במניעת גדילה מחדששל הצלקת סביב 50 %.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית