כאב חד בצלקת ניתוחית בחזה לאחר שנתיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

21/11/2013 | 19:49 | מאת: אלה

שלום, עברתי ניתוח להגדלת חזה לפני כ-5 שנים וכתוצאה מסיבוך החלפתי את השתלים שוב לפני כשנתיים. הצתלקתי לא טוב והרופא המנתח עשה לי זריקות בצלקות עצמן בכדי להשטיח אותן. הכל היה בסדר אך שלשום התעוררתי משנתי מכאבים נוירופטים חדים,שורפים דמויי זרם חשמלי באיזור הצלקת בשד שמאל. הכאבים היו כה חזקים ותכופים במשך כל הלילה כך שלא יכלתי לישון ומשככי כאבים לא עזרו. ובבוקר הכאבים עברו. אתמול הן חזרו שוב משעות הערב. הם יש לזה הסבר? למה הצלקת כואבת לאחר כלכך הרבה זמן, זה קשור לעצבים? הרגשתי בעבר עקצוצים וכאבים מידי פעם אבל לא ברמה כזו חזקה שמעירה משינה .מה אפשר לעשות בנידון? והאם זה יכול להעיד על בעיה רפואית חמורה יותר באיזור השד? אשמח לתגובה. תודה.

22/11/2013 | 08:14 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב כאב כמו שאת מתארת אינו נדיר באזור צלקות , אפילו כאלה שאינן טריות.המקור לכאב לרוב לא ברור אבל מקובל לחשוב שמדובר בכליאה של עצב תחושתי בתוך צלקת הניתוח או מעין צלקת שנוצרת בעצב עצמו וגורמת מדי פעם לגירוי חד ומציק.לעיתים גירוי ממושך מתפר שאמור להעלם מעצמו לא כך קרה הוא הגורם.במרבית המקרים אין כל סימן חיצוני להעיה. התאור שמסרת מתאים. נסי למרוח משחה מאלחשת על הצלקת במשך מספר ימים.יתכן שיעזור ויתכן שכל הארוע ישכח מעצמו. אם יש שינוי חיצוני כלשהו: אודם , חום , הפרשה וכדומה פני מיד למנתח שלך לבדיקה.

22/11/2013 | 10:19 | מאת: אלה

באמת מרחתי משחת טראומיל על הצלקת וזה הרגיע ועמעם את הכאב והוא כבר לא חזר מאז. תודה!

מנהל פורום כירורגיה פלסטית