גניקומסטיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

17/10/2013 | 12:40 | מאת: איתן

שלום אני בן 58 מבנה גוף שמן מלא. יש לי שדיים מגיל צעיר יחסית אך לאחרונה אובחנה צמיחה נוספת בעקבות שימוש באבודרט לערמונית (תופעת לוואי). הופניתי לרופא פלסטיקן ע"י הרופאה המומחית לבדיקת האפשרות להסרת שד (גניקומסטיה) ורציתי לדעת במה זה כרוך? מה סיכויי ההצלחה? צלקות? האם בגילי המקום מתיישר או שיש צורך בהסרת עור עודף? אשמח לקבל תגובתך בהקדם. תודה

17/10/2013 | 18:34 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום התאמת הטיפול הניתוחי למצבך דורשת בדיקה והערכה של כמות השומן,נוכחות רקמת שד מוגדרת , כמות העור העודפת וגמישותו. שקלול כל אלה יקבע אם הניתוח המתאים הוא שאיבה בלבד או שילוב בינה לבין גישה פתוחה מינימלית הנעשית דרך חתך לאורך הגבול התחתון של העטרה. גניקומסטיה מדרגה שלישית עם עודפי עור ניכרים עד כדי צורך בכריתה נרחבת כבר בניתוח הראשון (למעשה ניתוח להקטנת חזה כמו אצל נשים) נדירה. התכווצות העור מהירה למדי במרבית המצבים ורובה מתרחש כבר במהלך הניתוח אם כי לעיתים חולפת חצי שנה עד למצב הסופי.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית